Tweede boek van Meneer Zee en Gitte Vancoillie voorgesteld

SINT-NIKLAAS. In boekhandel 't Oneindige Verhaal is woensdag het twee boek van Meneer Zee en Gitte Vancoillie voorgesteld. Het boek gaat over de twee koppige kinderen Willem Wilnie en Willeke Wel. Beginnen met lezen kan aan elke kant want de twee verhaallijnen ontmoeten elkaar in het midden op een spectaculaire openklapbladzijde. 

Meneer Zee, in het dagelijkse leven gekend als Jan De Mayer, was in een vorig leven leraar Nederlands aan het Koninklijk Atheneum Deurne. Vorig jaar heeft hij van z'n hobby z'n beroep gemaakt: verhalen vertellen en liedjes schrijven. Na het succesvol debuut 'Wolf' heeft Meneer Zee een nieuw, fantasierijk boek uit: Willem Wilnie Willeke Wel. Daarin ziet Willeleke Wel op het druktste kruispunt ter wereld Willem Wilnie staan, een jongen die zo hard stilstaat dat zelfs zijn haar niet beweegt in de wind. "Het verhaal voor dit boek is gegroeid door het lezen van De Gelukkige Prins, een sprookje van Oscar Wilde.", zegt Jan De Mayer. "De idee van een levend standbeeld zette mijn fantasie aan het werk, en ik verzon toen al het verhaal van een jongen die zo koppig is dat hij met alles stopt, tot zelfs zijn hart stopt met kloppen. Later verzon ik er het meisje bij."

Naast het boek is er ook een theatervoorstelling met Meneer Zee, Lieve Joos (theater Pulcinella) en muzikanten Bob Van Brandt en Philip Vlemmings. Illustratrice Gitte Vancoillie zorgde voor de tekeningen.

Het boek 'Willem Wilnie Willeke Wel' kost 12,95 euro en is te koop in de boekhandel of op abimo.net. (mb)

info: meneerzee.be

 

 

Lees ook:

Wolf, het debuut van Kruibekenaar Jan de Maeyer wordt in 50.000 exemplaren verdeeld in Brazliaanse scholen.KRUIBEKE. Kruibekenaar Jan de Maeyer is als Meneer Zee een gekend figuur in Vlaamse...