Project "Een dorp voor een dorp" wint Gouden Ster

KRUIBEKE. Het project van de Kruibeekse jeugd, dat groeide uit de verzustering met Moldovita uit Roemeni? "Een dorp voor een dorp", werd in het Karel de Grote gebouw van de Europese Commissie, bekroond met een 'Gouden Ster'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten die hebben bijgedragen tot de verdere integratie van burgers in Europa. Het initiatief maakt deel uit van het Communautaire actieprogramma ter bevordering van actief Europees burgerschap. Het hoofddoel is dat de twee gemeenten van de verzustering met de medewerking van de burgers,  een actieve samenwerking en vriendschap tussen plaatselijke gemeenschappen ondersteunen. Ervaringen worden gedeeld om zo ook een betere Europese integratie te bekomen. Kruibeke behoorde bij de 10 laureaten met zustergemeente Moldovita. Voor ons land was ook Eeklo vertegenwoordigd in een project met nog 7 andere Europese zustergemeenten. Verder waren er 'Gouden sterren' voor projecten uit o.a. Groot-Brittanni?, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland Denemarken, Nederland.
Kruibeke -Moldovita werd bekroond voor een bijeenkomst van jongeren en jongerenwerkers. Hun bedoeling was om de uitwisseling van de beste praktijken en ervaringen op het vak van jeugdbewegingen en -activiteiten te vergemakkelijken. Er werd een jeugdkamp opgezet om de theorie aan de praktijk te toetsen.
De prachtige trofee met drie gouden sterren bevindt zich in het gemeentehuis van Kruibeke. Ook de burgemeester van Moldovita heeft dergelijke trofee mee naar Roemeni?. (F)