Carnavalstoet Rupelmonde groot Kruibeekse feest

RUPELMONDE. De Orde van Mercator bezorgt de gemeente Kruibeke nog steeds ??n van, de grootste feestelijkheden van het jaar. De jaarlijkse carnavalstoet lokt nog veel volk langs de Rupelmondse straten. Dat zal zondag 6 februari niet anders zijn want om 15 zal de start gegeven worden van de 44ste Carnavalstoet. Om 12.45 u wordt reeds op het Mercatorplein, de reclamestoet samengesteld. Deze trekt door de voornaamste straten van de gemeente.
Om 14u is er op het Gemeentehuis een offici?le ontvangst door de gemeentelijke overheid, waarbij burgemeester, Antoine Denert, aan Carnavalprins Filip de traditionele sleutel overhandigt en draagt hiermee de macht over aan Prins Carnaval gedurende de 3 dolle dagen van leute en plezier.
Nadat rond 14.40u een serenade aan de Prins wordt gebracht, vertrekt het gezelschap naar de startplaats van de stoet in de Temsestraat. Daar geven Prins Filip en zijn eredame Katrien het startsein. Na een reisje door zowat alle belangrijke straten van het centrum, wordt de stoet ontbonden op het Mercatorplein.
Hier zetten alle groepen nog eens hun beste beentje voor.
Het feest gaat verder om 20u onder het motto " Hoe meer zielen, hoe meer vreugd ", waarbij de Orde van Mercator op stap gaat door het feestvierend Rupelmonde.  Het Klein Muziekske van Hamme is weer van de partij.  Zij begeleiden Prins Filip en zijn eredame Katrien,  de Oud-Prinsen en leden van de Orde van Mercator  en alle mensen,  die houden van  leute en plezier, op een grandioze kroegentocht.
Maandag 7 februari, in de loop van de namiddag, gaat de Orde van Mercator met Prins Filip  en zijn eredame Katrien,  Oud-Prinsen,  leden en sympathisanten  op bezoek in de 3 OCMW-rusthuizen van Groot-Kruibeke.
Om 20.30u wordt door de voorzitter van de carnavaljury, notaris Depuydt, de uitslag bekend gemaakt van de carnavalstoet. Aansluitend volgt dan de 16de Mercatorworp op het Mercatorplein. Een manifestatie die een echte traditie is geworden en waarbij van op het balkon van het gemeentehuis 1000 roch?kes te grabbel worden gegooid. Een schenking van Roland Stuer.
Dat de Orde van Mercator zich ook wil inzetten voor mensen die het niet altijd gemakkelijk hebben blijkt uit het bezoek dat ze op dinsdag 8 februari gaan brengen aan de psychiatrische kliniek St Lucia in Sint Niklaas. Samen met het personeel en vrijwilligers, daan ze er een feestje te bouwen. Daarmee wordt Carnaval 2005 afgesloten en denkt de Orde reeds aan de voorbereiding van de 45ste uitgave op zondag 26 februari 2006! (F)