Buurt tramterminus in Melsele is onveilig

MELSELE. Wie regelmatig langs komt aan de tramterminus aan de Krijgsbaan, zal al menig beeld in het hoofd hebben van de stukgeslagen en vernielde fietsen die daar te zien zijn. Wie er 's avonds zijn fiets nog heeft staan loopt kans een stuk van zijn tweewieler te missen of niet meer te kunnen gebruiken. En dan zwijgen we nog van de kapot geslagen flessen die op het fietspad liggen en vooral ook in de fietserstunnel.

Ook het voorbije weekend was het niet anders. Op enkele plaatsen moet de fietser bijzonder goed uitkijken om tussen de glasscherven te rijden. Ook lag er weer afval.  Maar het feit van het weekend was wel het proberen inslaan van de grote glazen wand aan het wachthuis van De Lijn. Gelukkig dat het glas zo dik was dat het niet lukte er volledig door te geraken. Maar de schade is enorm. De steen waarmee werd gewerkt lag nog tussen de scherven samen met een drankblikje.

 

Wat wel opvalt is, dat vanuit politiemiddens zo weinig nieuws over de baldadigheden aan de tramterminus naar buiten komt richting pers. Maar omwonenden van de Vendoorn, weten maar al te goed dat het aan de terminus niet veilig is. Een van hen zegt zelfs dat hij al wie hij kent , aanraadt, de fiets ergens anders in de buurt te gaan zetten.