Vlaams Belang reageert op Bart Somers

BEVEREN. Vlaams Belang van Beveren heeft gereageerd op een persartikel in het Nieuwsblad waarin te lezen stond dat VLD-voorzitter Bart Somers voorspelt dat er met het V.B. na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, niet zal samengewerkt worden. Er stond geschreven: "Filip Dewinter hoeft zich de komende jaren geen illusies meer te maken. Met de VLD, de partij die Somers van Verhofstadt, Dewael en Karel De Gucht heeft ge?rfd, zijn geen zaken te doen. Niet in Vlaanderen, niet in Beveren of Mechelen. En ook niet in Antwerpen." Fractieleider Bruno Stevenheydens van het V.B. vindt de verklaringen van Bart Somers eerder interne dreigementen, die naar alle waarschijnlijkheid in oktober 2006 weinig zwaar zullen wegen bij sommige lokale CD&V-, VLD- of andere fracties die het beste voor hebben met het bestuur van hun gemeente.
Maar Beveren wordt toch vermeld en de reden daarvan is volgens Stevenheydens eenvoudig omdat zijn partij vorig jaar meer dan 32% van de stemmen behaalde in Beveren. Buiten de provincie Antwerpen, is Beveren de gemeente waar het Vlaams Blok vorig jaar haar beste resultaat heeft behaald. Stevenheydens zegt nu: " Somers zijn stoere verklaringen maken hier in Beveren weinig indruk, zeker omdat de VLD hier nooit goed gescoord heeft en omdat momenteel de VLD-Beveren in twee groepen uiteengevallen is."
De fractieleider gaat nog verder en wijst er ook op dat sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2000, in Beveren een monstercoalitie bestuurt die na 4 jaar hopeloos verdeeld is. Hij stoort zich dan ook niet aan wat Bart Somers zegt in de richting van Beveren.(F)