Nieuwe fietsenstalling op de Groenplaats

ZWIJNDRECHT/LINKEROEVER. Wanneer het winterweer verzacht zullen weer heel wat Waaslanders, voornamelijk uit Kruibeke, Burcht, Zwijndrecht, Melsele en Beveren en uiteraard ook de Linkeroeverbewoners, met de fiets de stad binnen rijden. Voor hen is het goed om weten dat er op de Groenplaats een nieuwe fietsenstalling komt voor 132 fietsen, op de plaats van de oude stalling achter de kiosk. De huidige fietsenstalling voldoet niet meer omdat de fietsen er slordig door elkaar opgesteld staan. Ze wordt dan ook verwijderd.
In het kader van het mobiliteitsplan is er meer aandacht voor fietsenstallingen en het comfort en de veiligheid van de fietsers en de zwakke weggebruikers in het algemeen. De stad zal de fietsenstallingen in de stad uniform maken. Deze op de Groenplaats is een nieuw type, waarin fietsen veilig kunnen gestald worden. Er staat wel al ??n reeks van de nieuwe beugels.
De nieuwe fietsenstalling wordt in het voorjaar 2005 geplaatst. Tegen de opening van het toeristisch seizoen en het fietsseizoen, zal de Groenplaats dus over een nieuwe fietsenstalling beschikken. De Waaslanders noteren het maar!(F)