Beveren: gemeenteraad in recordtijd en in nieuwe 'look'

De openbare zitting van de gemeenteraad van Beveren werd dinsdagavond in een half uurtje afgehandeld. Een recordtijd maar wel te verwachten. Er stonden immers maar 18 punten op de dagorde en bovendien was het raadslid met steeds de meeste tussenkomsten, Bruno Stevenheydens van het Vlaams Belang, deze keer uitzonderlijk verontschuldigd. De zitting werd ingeleid door een bericht van het Verrebroekse raadslid Amed? Kegels. Hij meldde dat hij toegetreden was tot de N-VA, wat voor een echte VU-er een logische stap was. Hij zal dan ook voor deze hernieuwde fractie in de gemeenteraad zetelen. Ook de 'look' in de raadzaal is gewijzigd want na de schepenwissels kreeg zowel de lange burgemeester- en schepentafel als het raadsleden halfrond, enkele wijzigingen. Bij de schepenen kregen de nieuwkomers Dirk van Esbroeck en Katrien Claus een plaatsje op de hoeken. Hierdoor schoof schepen Marc Van de Vijver reeds een zetel op naar het midden waar hij in juni zal gaan zitten als burgemeester. Uittredend schepen Robert Blommaert zit bij de raadsleden op de hoek van het halfrond, met als  naaste buur ex-schepen Karel De Meulenaere en dan uittredend schepen Wilfried Lauwers en ex-schepen Roger Heirwegh. Verder zit daar ook nog ex-schepen Claire Gillis in de omgeving, zodat de historiek van het vroegere Beverse CD&V -schepencollege niet beter kan worden uitgebeeld.
Tussen het publiek had ook Raf Van Roeyen plaats genomen. Geen gemeenteraadslid maar wel de toekomstige schepen nadat burgemeester Fran?ois Smet in juni afscheid zal hebben genomen. Raf Van Roeyen zetelde wel in de vorige legislatuur voor de CD&V in de gemeenteraad.
In totaal is de gemeenteraad samengesteld uit 35 leden: een burgemeester, 7 schepenen en 27 raadsleden. Politiek gezien heeft de CD&V 15 zetels, het kartel van VLD-VU en Agalav 11, Vlaams Belang 7 en SP.A 2. In 2006 zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. (F)