Leo Delwaide wil een tolheffing aan Kennedytunnel

LINKEROEVER. Schepen Leo Delwaide van Antwerpen heeft een voorstel voor zich liggen waarbij hij tol wil heffen op de doorgang van de Kennedytunnel. Het Actecomit? van Linkeroever, ALO vzw, heeft er reeds op gereageerd en vindt het wel heel mooi van de schepen dat hij bezorgd is over de leefbaarheid van de haven van Antwerpen als een belangrijke economische ader voor Vlaanderen en ook voor Walloni?. Maar de vraag wordt wel gesteld waarom specifiek een heffing moet gebeuren onder de Schelde in Antwerpen en niet onder al de belangrijke rivieren in Belgi Op Linkeroever beginnen de bewoners stilaan vast te stellen dat  zij langzaam maar zeker worden ingesloten door allerhande betaaltunnels. Er is nu reeds de Liefkenshoektunnel die geld kost, dan volgt een betaaltunnel van de Oosterweelverbinding en blijkbaar wordt volgens het voorstel van schepen Delwaide nu ook de Kennedytunnel een betaaltunnel.
Minister Kathleen Van Brempt ziet het voorstel van de tol niet zitten omdat dit scenario reeds werd onderzocht in het kader van het Masterplan. ALO vzw begrijpt dan ook niet de bedoeling van het nutteloze voorstel en de publiciteit die hieraan wordt gekoppeld. Ze vinden dat Delwaide ook nogal snel voorbij gaat aan de technische haalbaarheid van zijn plan.
Op Linkeroever willen de 15.000 inwoners dat zij ook voor de politici van de stad Antwerpen belangrijk zijn. Zij vergeten in geen geval de huidige planning van de Oosterweelverbinding waarbij de bewoners van Linkeroever reeds moeten wijken voor het behoud van enkele Europees beschermde vogels. (F)