Katrien Claus, nieuwe schepen van burgerlijke stand en bevolking

BEVEREN. De in 1971 geboren Katrien Claus begon aan 2005 als schepen van de grote gemeente Beveren. In opvolging van Wilfried Lauwers kreeg ze het departement burgerlijke stand en bevolking en markten en verder ook jeugd, onderwijs en emancipatie. Na Claire Gillis eindelijk nog eens een vrouwelijke schepen.

Schepen Claus woont in de Glazenleeuwstraat en van haar kan gezegd worden dat ze Beveren goed kent. Ze was vroeger bij de scouts en bestuurslid van de jeugdraad. In 1994 werd ze gemeenteraadslid voor de toenmalige CVP. Een partij waarvan ze tot 1997 voorzitster was van de jongerenafdeling Beveren. Van 1994 tot 2000 maakte ze ook deel uit van de Raad van Bestuur van de VZW Culturele Centra  en eveneens van de vzw Togenblik. Ze zetelde ook in het bestuur van Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting. In 2001 werd ze dan weer lid van de Raad van Bestuur van de Intercommunale Land van Waas, van de vzw Jeugdcentra, van PWA Beveren en het Forum Lokale Tewerkstelling.


Katrien Claus is gehuwd en is van opleiding licentiaat Politieke Wetenschappen in de richting bestuurswetenschappen en sociaal-economisch beleid. Ze studeerde aan de UFSIA Antwerpen en Katholieke Universiteit van Leuven. Ze werkt in Brussel als attaché op de Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt van de federale overheidsdienst "Werkgelegenheid en Sociaal Overleg".


In haar vrije tijd is ze in Beveren lid van de Raad van bestuur van de vzw Dienstencentrum Hof ter Welle en ook in het Sint-Maartenscomite dat elk jaar in staat voor een spetterende viering met griel, is ze actief. Een hobby van de nieuwe schepen is motorrijden en een kaartje leggen kan er ook steeds af. Ze wil het allemaal doen onder het levensmotto: genieten van het leven. (F)