Melsele helpt Matara in Sri Lanka

MELSELE. Het ziet er naar uit dat een actie van enthousiaste Melselenaren voor Zuidoost-Azi?op de steun zal kunnen rekenen van de meeste plaatselijke verenigingen. Dat bleek uit een vergadering die donderdag plaatsvond. De actie bestaat uit het verkopen van badges. Het wordt geen inzamelactie die ten goede komt aan 12.12 maar wel een concrete steun aan de wederopbouw van Matara op Sri Lanka.

Het was door een bijzonder toeval dan contact kon worden gelegd met Matara waar een school volledig werd weggeveegd. Alle middelen gingen daar verloren. De Melseelse verenigingen geloven dat zij er samen in zullen slagen om hier, door een gezamenlijke actie te voeren, een belangrijke injectie kunnen bieden in wederopbouw ter plaatse. Op die manier willen zij als Melseelse gemeenschap een kleine gemeenschap in Sri Lanka ondersteunen. De Beverse deelgemeebte overspoelt nu Matara met hulp!


De bedoeling is badges te kopen aan de prijs van 2,5 euro. De verkoop start op maandag 24 januari en eindigt met een slotmanifestatie op zondag 6 februari. De actie sluit af met o.a. een zondagmiddaghappening op het dorp en om 19u een benefietconcert in pc Sabot. Niet enkel de Melseelse bevolking wordt hierop uitgenodigd. Kaarten aan kosten in voorverkoop 6 euro in kaffee De Mops, Sabot, De Kadans en De Groene. De actie steunt op Hans Cools, Guido Kersschot, Kristel Heyndrickx, Frank Van Hassel, Rudi Cools, Leslie Van Goethem, Sarah Roggeman, Danny Van Mullem,  Kurt Engels, Luc Vermeiren en Lu  Van Weynsberghe.(F)