Wie was nog bij Auxilia vzw?

ANTWERPEN/WAASLAND. De vrijwilligersorganisatie van lesgevers, de vzw Auxilia, viert dit jaar in september het 70-jarig bestaan. Via een oproep in pers en media hoopt de vereniging vroegere  medewerkers, sympathisanten, sponsors en al wie ze een warm hart toedraagt te bereiken, zodat al deze mensen kunnen samengebracht worden op de jubileumviering.Ook naar de Wase regio toe wordt de oproep gelanceerd.

Wie wil deelnemen aan de viering "70 jaar Auxilia vzw" kan contact opnemen met het secretariaat: Itali?lei 189/bus 8, 2000 Antwerpen Tel.: 03/226.25.41 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Auxilia VZW is een vrijwilligersorganisatie van lesgevers, die het recht op onderwijs en vorming voor iedereen willen verdedigen. Volwassenen en kinderen, die niet in het bestaande aanbod van onderwijs en vorming terecht kunnen en zich in een situatie van kansarmoede bevinden kunnen beroep doen op Auxilia vzw en daarbij horen langdurig zieken, gehandicapten, migranten, asielzoekers, gedetineerden, volwassenen en jongeren met psychische problemen, die moeilijk in groep functioneren.  De vzw tracht mensen terug een hoopvol uitzicht op de toekomst te geven.
Het doel van de lessen is de integratie in de samenleving bevorderen, het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten, marginalisering voorkomen en het welzijn bevorderen.
Vrijwillige lesgevers engageren zich om minstens een uur per week gratis les te geven. Ze werken meestal bescheiden op de achtergrond om de samenleving menselijker te maken door nabijheid en daden van solidariteit. Ook al ontstond Auxilia in 1935, toch kan ze zich een jonge vereniging noemen, door het blijvend bijsturen en aanpassen aan de nieuwe noden van aanvragers en vrijwilligers.  
In de loop van 2005 zullen vrijwilligersteams over heel Vlaanderen, regionaal activiteiten organiseren in het kader van het 70-jarig bestaan.  Deze activiteiten zullen nationaal ondersteund worden en hebben tot doel de werking van Auxilia vzw meer bekendheid te geven en nieuwe vrijwilligers aan te trekken voor de talrijke openstaande aanvragen. (F)