Auto's wassen voor tsunami 12-12 en nog meer acties

TEMSE.  Allochtonen en autochtonen hebben auto's gewassen voor tsunami 12-12 en hebben op die manier in totaal 1.801,50 euro verzameld. Maar Temse heeft nog meer acties.

In de gemeente Temse werden verschillende initiatieven genomen om de actie tsunami 12-12 te steunen. Vorige zaterdag werd op de Markt een gezamenlijke autowas -actie gehouden door mensen van de Marokkaanse gemeenschap en autochtonen, onder wie ook het Rode Kruis. Het gemeentebestuur verleende zijn volle medewerking. Een 35-tal vrijwilligers gaven bijna 200 wagens een flinke beurt. Het verzamelde bedrag werd intussen op de rekening van tsunami 12-12 gestort.
Zondag, 23 januari, wordt in de feestzaal van het gemeentehuis een aperitiefconcert gegeven door een Armeense violist uit Temse,  die als een erkende politieke vluchteling in de gemeente woont. Hij wordt op piano begeleid door zijn moeder. Zij zijn dankbaar voor de opvang in ons land en willen daar iets voor in de plaats doen. Zij treden gratis op om 11u.
De boottochten op de Schelde op zondag 30 januari worden een bijzonder groot initiatief voor de tsunami-actie. Het vooraanstaand jazzorkest "The New Orleans Train Jazz Band", heeft zijn gratis medewerking toegezegd. Het is een organisatie van het gemeentebestuur en Rivertours dat het luxepassagiersschip Verdi ter beschikking stelt voor deze rondvaarten op de Schelde om 14 en 16u. Het schip beschikt over 2 dekken en heeft een capaciteit van 400 passagiers. Het is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Er wordt 1u3O gevaren voor 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen  2-14 jaar. Burgemeester Luc De Rijck vaart mee als gids maar voor het deel over 'De Zaat' zal schepen Freddy Verbeke de uitleg geven.
Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Rivertours, Wilfordkaai 14, elke weekdag van 8.30 tot 18 u. Telefonisch bereikbaar in het weekend op nr. 03-711 38 21.
Zolang de voorraad strekt, zijn ook nog tickets verkrijgbaar bij het vertrek.


Het gemeentebestuur verwittigd de bevolking ook om steeds een registratiebewijs van de Vlaamse Infolijn te vragen wanneer actievoerders aan de deur komen.  De actievoerders kunnen zich registreren bij de Vlaamse Infolijn en krijgen dan een officieel actienummer en een bewijs van hun registratie. Dus zonder dat bewijs geen gift doen want dan is het blijkbaar geen offici?le actie. Wie wil weten hoe zo'n registratiebewijs er uitziet, kan surfen naar www.temse.be.  Het wordt ook uitgehangen aan het gemeentehuis en aan de gebouwen van de dagelijkse dienstverlening in de deelgemeenten. (F)