Kort Nieuws. Aflevering 9

Nieuwtjes kriskras doorheen de regio. Ze komen uit Vrasene, Beveren, Doel, Kruibeke, Zwijndrecht, Haasdonk, Sint-Gillis, Temse, Steendorp


Cijfers geldinzameling
VRASENE. In het Ontmoetingscentrum op de Nieuwe Baan zal vrijdag 21 januari om 20 u het bedrag bekend gemaakt worden van de geldinzamelingen voor 11.11.11 2004 in Groot-Beveren. Dat gebeurt tijdens een nieuwjaarsreceptie van de medewerkers van 11.11.11. Er zal ook een kort oerzicht gegeven worden  van de diverse activiteiten. Dit jaar zal Mieke Holvoet uit Melsele, die twee jaar werkzaam was als co?ant in de Filippijnen, een korte toelichting geven aan de hand van foto's over haar werk in de gemeenschap en het project dat mede gesteund wordt door subsidies van de GROS.

 

Avia Wielerteam
HAASDONK. Het Avia Wielerteam, in ons land de meest toonaangevende club voor de juniores, zal dit jaar met 26 renners van die categorie in actie komen. Verder zijn er ook 17 nieuwelingen; 12 aspiranten en met Patrick Van de Ven zit er ook 1 elite zonder contract in het team. De groepstrainingen voor de nieuwelingen gaan elke zaterdag door. Ze starten om 14u aan het Lindenhof in de Veldstraat te Temse, het lokaal van het Avia Team.

 

Dropping.
KRUIBEKE.  De KWB en Jeugdhuis Ter Walle werken samen in de organisatie van een dropping op zaterdag 29 januari. De deelnemers vertrekken om 19.30u aan 'Ons Huis' op het O.-L.-Vrouwplein. Leden 4 euro, niet-leden 6 euro. Er kan ingeschreven worden tot donderdag 20 januari bij Jan De Jonghe: 03.774.16.13. De buskosten en de verzekering zijn in het inschrijvingsgeld begrepen.

 

Winterse Zondagwandeling
KRUIBEKE. De KWB gaat op zondag 27 februari een winterse zondagwandeling organiseren. Het is een initiatief van wijkmeester Frans Schippers die zelf een verwoed wandelaar is. Hij zal ook zorgen voor de begeleiding. Het moet een verrassende wandeling worden die evenwel niet meer dan 10 km bedraagt. Bovendien is ze ook kind-vriendelijk. Het vertrek is voorzien aan "Ons Huis" en de prijs staat op 1 euro voor KWB-leden en hun familie, 2 euro voor niet-leden.

 

Inzet poëziejaar
SINT-GILLIS. De Gemeentelijke Culturele Raad organiseert op zaterdag 29 januari om 19u in de sociaal culturele zaal van de bibliotheek, een nieuwjaarsreceptie. De Cultuurraad zal er de nieuwe vlag voorstellen. Het zal tevens de start zijn van het Po?ejaar 2005  waarin de po?ewedstrijd Leo Vercruyssen centraal staat. Alle inwoners kunnen deelnemen want er zijn 3 categorie? jongeren 12-15jaar, 16-18jaar en jongeren-volwassenen boven 18 jaar. Geld is er niet mee te verdienen maar wel boekenbons. Het onderwerp is vrij te kiezen en elke deelnemer mag maximum drie gedichten binnen  brengen tegen ten laatste zaterdag 2 april. De prijsuitreiking is voorzien voor vrijdag 29 april. Sint-Gillis, De Klinge, Sint-Pauwels en Meerdonk zullen hun dichters kunnen tonen.

 

28 jaar Carnaval.
TEMSE. De 28ste Carnavalstoet gaat uit op zondag 27 februari en groepen of verenigingen uit Groot-Temse die wensen deel te nemen aan de Cavalcade kunnen nog tot vrijdag 28 januari hun inschrijvingsformulier binnen brengen op het Toeristisch centrum De Watermolen, Wilfordkaai 23 tel.: 03.771.51.31. Hetzelfde geldt ook voor degenen die willen deelnemen aan de publiciteitskaravaan. Voor een eerste wagen kost dat 50 euro en voor de volgende 15 euro. Er is in de carnavalstoet ook een speciale prijs voorzien voor de carnavalvereniging of de groep die de beste uitbeelding maakt rond het thema "100 jaar Gemeentehuis". Alle onderwerpen kunnen aanbod komen over aspecten die in of rond het gemeentehuis gebeuren. Info kan bekomen worde op het kabinet van de burgemeester; tel.: 03.710.12.52

 

Orde van de Baksteen
STEENDORP. De Orde van de Baksteen, het carnavalcomité van Steendorp, organiseert op zaterdag 22 januari vanaf 20u, een prinsenbal. Het is meteen de verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval 2005. De verkiezing vindt plaats in de polyvalente zaal van de gemeenteschool, Gelaagstraat 161. Muzikaal is dit feest in handen van Studio Steve.

 

Aperitiefconcert.
TEMSE. Frescamente geeft op zondag 30 januari een aperitiefconcert in de feestzaal van het gemeentehuis. Vanaf 11u treden daar op: Veerle Peeters, piano, Bert Vanderhoeft hoorn, en Annelies Broeckhoven viool. Toegangsprijs staat op 5,5O  euro. 

 

Verjaardagsfeest in het Scheldebad.
TEMSE. In het Scheldebad is het mogelijk om verjaardagsfeestjes te organiseren voor kinderen vanaf 6 jaar. Er wordt dan gezorgd op een woensdag- of zaterdagnamiddag voor waterpret in het zwembad en op de grote glijbaan. Er wordt eveneens een spannende videofilm vertoond en eens lekker smullen hoort ook bij een verjaardag. Er is info te bekomen op 03.710.13.60

 

Wandelen met de Stormvogels
ZWIJNDRECHT. Wandelclub De Stormvogels heeft het progamma  voor de komende maanden klaar liggen. Op zondag 23 januari wordt reeds gewandeld in Puivelde. Deze namiddagwandeling vertrekt om 13.30u aan de kerk van Puivelde of om 12.45u aan de parking van de sporthal in de Fortlaan. De wandeling begint langs een slingerend kerkpad door de bossen van Belsele naar de wijk "Gouden Leeuw". Langs de paden zijn heel wat kapellen te zien. Het parcours is bijna uniek te noemen want zoveel paden, zandwegen en kerkwegels zijn maar zelden zo bijeen te vinden.

 

Voordracht over vleermuizen in Hof ter Saksen
BEVEREN. Hortus ter Saksen werkt mee aan het tellen van vleermuizen die zich in Hof ter Saksen bevinden. Zondag 23 januari van 14u tot 16.30u, wordt na het tellen van de vleermuizen een gratis diavoorstelling gegeven in de bioklas van de Oranjerie, over de meest courante vleermuizen uit de regio. Lesgever is Arno Thomaes van de Vleermuizenwerkgroep Vlaanderen. Nadien volgt nog een CVN-natuurwandeling op het domein. Het is een organisatie van de Gemeentelijke Groendienst.

 

Wandelen in Hof ter Saksen.
BEVEREN. Hof ter Saksen is een gemeentelijk kasteeldomein met arboretum, natuurtuin, hoogstamboomgaard en een beekvallei. Ook 's winters kan er aangenaam gewandeld worden. Het park is toegankelijk tot 31 maart, alle dagen van 10u tot 16.30u maar op zaterdag wel gesloten.  Vanaf 1 april tot 31 oktober kan men er alle dagen wandelen en genieten van de natuur van 10u tot 18u. Groepen kunnen er geleide wandelingen aanvragen via tel.: 03.775.28.51 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geschiedkundig vertellen.
DOEL. Beverenaar Richard Willems, geschiedkundig verteller en Antwerpse stadsgids, komt op maandag 24 januari om 20u vertellen in het Ontmoetingscentrum Oud-Klooster in de Hooghuisstraat 2, over de bezittingen van de families Rubens en Brant te Doel.

 

Worstelclub met nieuw eet-en praatcafé "De Lut"
KRUIBEKE. Vrijdagavond wordt in de Langestraat het lokaal van de Koninklijke Worstelclub Willen Is Kunnen heropend. Bijna een half jaar was er alleen de sportzaal ter beschikking voor de trainingen. Het bestuur heeft de vroegere cafetaria volledig omgebouwd tot een gezellig eet-en praatcafé WIK, dat in 1947 door Theo Redel, nu 92 jaar, werd opgericht is in de loop der jaren tot een begrip in de worstelsport uitgegroeid. Maar het merkwaardige is, dat de Kruibekenaar nooit spreekt van worstelen, maar wel van 'de Lut' en 'lutteurs' of  'lutteren'. Dat komt uit het Frans waarin deze sport  "lutte" heet. Vandaar dat geen betere naam voor het eet- en praatcafe kon gekozen worden dan " De Lut".(F)