Waasland herdenkt Karel Heirbaut met tentoonstelling en film

SINT-NIKLAAS. Schrijver, verteller, fotograaf, toneelspeler en actievoerder overleed tien jaar geleden. De Barst, vzw Singeling, Amsab en de Bib Sint-Niklaas herdenken de veelzijdige figuur met een grootschalig project. Zijn oeuvre wordt samengebracht en getoond in een fototentoonstelling, een documentaire, een luister-cd en een website. Het project start op zaterdag 26 maart om 12.30 uur met de première van de documentaire 'De Plastontrekker'. De film wordt nadien nog vijf keer vertoond in de Sint-Niklase bibliotheek.

luister-cd

De Barst, de vereniging die het werk van Karel Heirbaut in de kijker wil houden, brengt ook een dvd-boekje. Het boekje, dat 15 euro zal kosten, bevat de dvd met de film 'De Plastontrekker' en een luister-cd met vertellingen van Karel, opgenomen in De Balie in Amsterdam. Hij vertelt het verhaal van Tussen Kop en Kont en het verhaal van Moeder Fatma. Ook de digitale versie van het boek 'Grootmoeders geheim' zit in de bundel. Dit film- en luisterboek is te koop in de Bib en via de website singeling.be

website

Het Amsab, het Instituut voor Sociale Geschiedenis in Gent, bewaart alle foto’s, boeken, dia’s, vertellingen e.d. van Karel Heirbaut.zij lanceren op 26 maart de website karelheirbaut.be. Het wordt een interactieve website met een overzicht van het volledige oeuvre van Karel Heirbaut. Bezoekers zullen er kunnen bladeren in z'n boeken en zelfs downloaden, net als fragmenten beluisteren van de vertellingen en fragmenten bekijken uit de film 'De Plastrontrekker'. Het project loopt tot 23 april. (mb)

info: karelheirbaut.be, singeling.be