Rode Kruis Beveren en Pitza Service zamelden geld in Zuid-Azi

Pitza Service Beveren, Oude Zandstraat 75 in Beveren steunde de werking van het Rode Kruis in Zuid-Azi?. Zaakvoerder Yavuz Usul opende zijn Pitta- en Pizzazaak uitzonderlijk op dinsdag 11 januari van 11 u tot 23 u (van elf tot elf) en stond de dagopbrengsten van die dag af aan het Rode Kruis voor de slachtoffers in Zuid-Azi?. Het personeel werkte die dag ook gratis.  Deze actie bracht 1,250 ? op! Met de ingezamelde gelden worden goederen ter plaatse aangeschaft. Dit is doeltreffender dan goederen in natura te verzamelen en te verzenden. Financi?le bijdragen worden volledig besteed aan de hulpoperaties in Sri Lanka waar de nood op dit ogenblik het hoogst is. Zo kunnen bijvoorbeeld volgende hulpgoederen aangekocht worden: Jerrycans (? 2 / stuk), plastic zeilen (? 12 / stuk) en familietenten (? 150 / stuk). Om je een idee te geven: voor 5.000 noodlijdenden zijn er zo?n 1.500 zeilen en ongeveer 500 tenten nodig. Per familie zijn 2 jerrycans nodig.
Rode Kruis Beveren gaat verder met het voeren van acties!  Particulieren en bedrijven kunnen helpen door te storten op het rekeningnummer 000 0000025 25 met vermelding "Aardbeving Zuid Azi?". Giften vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar.
Rode Kruis Beveren verkoopt nog steeds peperkoekenharten ten voordele van de Tsnunamislachtoffers. De peperkoekenharten kunnen besteld worden op het GSM-nr 0473 44 93 89 van Vera Kriekemans, penningmeester afdeling Beveren of per fax 03/755.31.79 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.