Reeds vijf jaar boekbaby's in Beverse bib

BEVEREN. Vijf jaar geleden stapte de bibliotheek van Beveren in het project 'Boekbaby’s' van Stichting Lezen. Daarin brengen Kind & Gezin en de bibliotheek baby's en hun ouders in contact met boeken. Het project blijkt een succes: steeds meer ouders en jonge kinderen hebben de bibliotheek ontdekt.

Dank zij het project 'Boekbaby's' geraken kinderen vanaf de geboorte vertrouwd met boeken, waardoor ze veel nieuwe woorden en zinnen leren. Kinderen die op zo'n jonge leeftijd in contact komen met boekentaal leren sneller lezen.

In Beveren krijgen alle baby’s van 6 maanden een ‘Boekbabypakket’ cadeau in het consultatiebureau van Kind&Gezin. Wanneer diezelfde kinderen 15 maanden oud zijn, krijgen ze van Kind&Gezin een uitnodiging om in de bib een tweede boekenpakket af te halen. Op die manier kunnen ouders de biblio leren kennen.  Tot voor kort waren die peuterpakketten enkel in Beveren en Kieldrecht verkrijgbaar maar nu is dat in alle Beverse bibliotheken. (mb)

 

 

Lees ook:

STEKENE. De Gezinsbond Stekene heeft met twee activiteiten het voorjaar afgesloten. Dat maakte de Gezinsbond gisteren bekend. Zo was er de boekstartdag op 18 mei. Die kwam er op vraag van de...