Broederschool Beveren bakt pannenkoeken voor Braziliaanse studenten

BEVEREN. Lichtmis komt er aan en van oudsher wordt dan gezongen: "Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm".  In dit oud Nederlands gezegde schuilt een eeuwenoude christelijke traditie die tot op vandaag nog altijd in ere wordt gehouden.
En niet alleen in de gezinnen worden er met Lichtmis pannenkoeken gebakken, ook in de scholen gaan leerkrachten, leerlingen en ouders aan de slag om hun pannetje warm te maken. Zo ook in de Sint-Lodewijkschool in Beveren, waar op woensdag 2 februari tussen 10 en 12 uur iedereen van harte welkom is voor een pannenkoekenbrunch in de sporthal van de school op de Boerenmarkt in Beveren.

De prijzen zijn bijzonder democratisch: 1 euro voor pannenkoek met suiker, 2 euro voor pannenkoek en drankje (koffie, thee, fruitsap...)
Er hoeft niet te worden ingeschreven. Gewoon langskomen, via de groene poort op de Boerenmarkt, onmiddellijk rechts de sporthal in en dan lekker genieten van een pannenkoek ten voordele van Klim-Op! De opbrengst van de hele pannenkoekenslag gaat naar het goede doel. Leerkrachten en leerlingen steunen immers het studiebeurzenfonds van de actiegroep Klim-Op-Brazilië uit Beveren.(r.d.)

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Tradities houden ze graag in ere bij Drieske Nijpers. Lichtmis vieren ze al jaren met een heuse pannenkoekenbak.  Dit jaar werden de pannen warm gemaakt in het groepslokaal van...

STEKENE. Morgen, zondag 5 februari, organiseert Volkskunstgroep Reintje Vos haar jaarlijkse Lichtmiswandeling. Vanaf 13 uur kunnen wandelaars inschrijven voor een tocht van 7 of 14 kilometer door...