Sorteer bestrijdingsmiddelen bij KGA

KRUIBEKE. Het gemeentebestuur doet een oproep om voorzichtig om te springen met pesticiden. Het gebruik van pesticiden is schadelijk voor het milieu en voor de gezondheid: daar is geen speld tussen te krijgen! Daarom gebruikt de gemeente geen pesticiden meer, met uitzondering van enkele probleemplaatsen.

Maar ook burgers kunnen hiernaar streven! In veel gevallenwordt te snel gebruik gemaakt van een chemisch middel om onkruiden, insecten of schimmels te bestrijden, zonder eerst een meer milieuvriendelijke methode toe te passen. Bij veel mensen staan thuis ook soms nog resten van pesticiden op de plank, die men niet meer gebruikt. Om de gezondheid te beschermen, kan men ze beter niet bijhouden. De gemeente doet daarom een oproep om deze restanten en eventueel lege verpakkingen van bestrijdingsmiddelen binnen te brengen op het containerpark. Men kan het bij het Klein gevaarlijk Afval (KGA) deponeren. (r.d.)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Velt vzw heeft onderzoek naar de aanwezigheid van pesticiden uitgevoerd. Zo’n 2847 gezinnen waren kandidaat om mee te werken aan het onderzoek dat de naam ‘SOS Slaapkamer’ meekreeg....