Harmonie Recht door Zee, hoogstaand met muziek en amusement

TEMSE. De harmonie Recht door Zee heeft op zaterdag 6 november in theaterzaal Roxy een topprestatie geleverd. Onder het thema ‘Dit is Belgisch’ zorgde zij met 45 muzikanten sterk, o.l.v. Kevin Verlaeckt voor een spetterend concert dankzij een goedgekozen, gevarieerd, origineel repertoire en sterke, kwaliteitrijke uitvoeringen, met de solo’s als kroon op het werk. Bij de muzikanten ook heel wat jeugd wat zeker toekomstgericht is.

Inclusief waren er enkele opmerkelijke uitschieters: het ludiek optreden van de belleman en de (vrouwelijke) jeugdbelleman, het zangoptreden van saxofoniste Laura Rys die 2 nummers van Ann Christy ten beste bracht en de geanimeerde apotheose met  een 20-tal kleuters, die - begeleid door de harmonie - Mamasé van K3 zongen en dansten. Indachtig het thema kregen de meer dan 300 aanwezigen bij het buitengaan nog gratis een Cuvée de Briqville en een pakje koekjes aangeboden. Een speciale vermelding verdient zeker ook voorzitter Wim De Bruycker voor zijn originele, humoristische presentatie, een volleerde stand-up comedian waardig.

Het concert ‘Dit is Belgisch’was zonder twijfel een hoogtepunt in de naoorlogse geschiedenis van de harmonie.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

TEMSE. Harmonie Recht door Zee Temse huldigde dit weekend verschillende muzikanten voor hun jaren trouwe inzet bij de harmonie. Dat gebeurde tijdens het jaarlijks teerfeest. Christel Van Mele (25j),...

TEMSE. Op haar jaarlijks teerfeest zette harmonie 'Recht door Zee' afgelopen zaterdag 23 januari enkele jubilerende leden in de bloemen. In Salons Den Oever werden Stefanie Verdoorent...