Overspel, chaos en moord in Meerdonk

MEERDONK. Toneelkring 'Er kan nog eentje bij' neemt z'n naam wel heel letterlijk in hun nieuwste productie. Er kan er zelfs nog meer dan eentje bij: een maîtresse, een arrogante kelner en zelfs een lijk. Niets is de Meerdonkse toneelkring te gek om het publiek een ontspannende avond te bezorgen. Alhoewel, theaterminnende politici zetten misschien beter een zonnebril op. Vanavond gaat 'Motie van wanorde' in première in de Saleghemkring.

Toneelvereniging 'Er kan nog eentje bij' bracht de voorbije 40 jaar ruim 46 verschillende toneelstukken op de planken. Voor de 47ste productie koos de toneelkring voor komedie 'Motie van wanorde' van Ray Cooney. Het wantrouwen, de chaos en de doortrapte hersenspinsels van een staatssecretaris zou een verklaring kunnen zijn waarom nog altijd geen nieuwe federale regering heeft. Al kan een door de weekse schuinsmarcheerder zichzelf ook in een aantal situaties herkennen. Het verhaal draait rond staatssecretaris Rik De Neucker die in plaats van een nachtelijke parlementszitting op hotel zit met Janine Wouters, een secretaresse bij de oppositie. Het mysterieus lijk gooit echter roet in de oesters met champagne. Joske De Bock, de kabinetchef, laat zich nogal naïef voor de kar van z'n baas spannen en als op de koop toe een bemoeizieke kelner, een hotemanager, een verpleegster en een boze echtgenoot verschijnen, is het hek helemaal van de dam. Acteur Erik Verschueren tekende voor de regie.

'Motie van wanorde' is te zien in de Saleghemkring, Magrietstraat 33 te Meerdonk op vrijdag 5 en 12 november, zaterdag 6 en 13 november om 20 uur en op zondag 14 november om 15 uur.
Tickets kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar via 03/773.33.86 of 0473/60.79.16. (mb)

info: everyoneweb.com/toneelmeerdonk

 

 

Lees ook:

MEERDONK. Toneelvereniging 'Er kan nog eentje bij' uit Meerdonk zit op een steenworp van de première van de nieuwe voorstelling 'Zeg dat 't niet waar is', een komedie van Christophe Vanhoutte. Onder...

MEERDONK. Toneelvereniging 'Er kan nog eentje bij' brengt dit weekend en volgend weekend de komedie 'Pak in, stap uit'. In deze voorstelling brengt de volkse toneelkring het verhaal van een koppel...