Film 'Laat het gras maar groeien' vanavond in première

TEMSE. Vanavond gaat in theaterzaal Roxy in Temse de film 'Laat het gras maar groeien' van de Waaslandse Videoclub Temse in première. De film werd afgelopen zomer op verschillende plaatsen in Temse, Tielrode en Steendorp opgenomen en duurt 25 minuten.

De film vertelt het verhaal van Gerard, een jonge veertig die nog bij z'n moeder woont. De vader des huizes is pas overleden na een slepende ziekte. De hospitaalkosten van de overleden vader lopen zo hoog op dat het gezin in financiële problemen komt. Gerard besluit het gezinsinkomen op te trekken maar wordt door de plaatselijke bankdirecteur flink tegengewerkt.

Het scenario, regio, opname en montage zijn door de leden van de club uitgevoerd, waardoor het rasechte Temsese productie is geworden. Enkel voor in het invullen van de rollen deed de  Waaslandse Videoclub Temse zowel op amateurs als op professionele acteurs.

De film gaat vanavond om 20.15 uur in première in theaterzaal Roxy te Temse. De toegang is gratis. (mb)

 

 

Lees ook:

TEMSE. De Waaslandse Videoclub uit Temse blikt momenteel op verschillende plaatsen in het Waasland een speelfilm in. De film kreeg 'Laat het gras maar groeien' als werktitel en zal net geen half uur...