Vijf marktbezoekers winnen een fiets

BEVEREN. Dinsdagvoormiddag werden de prijzen overhandigd aan de winnaars van 'De dag van de Markt'. Vijf laureaten kregen elke en prachtige fiets, overhandigd door de schepen van markten, Werner Maes. De wedstrijd bestond er in om op de dag van de markt, vier stempels te bemachtigen van vier verschillende marktkramen. Alle formulieren, bijna ontelbaar veel, werden in een doos gedeponeerd en de schepen haalde er vijf uit.

"We doen een actie of vier op een jaar.", zei schepen Maes, "Op dit ogenblik hebben we 132 abonnementen voor marktkramers plus elke week ook nog een paar losse. Ze moeten aan de gemeente staangeld betalen en dat brengt ons dus ook iets op. Daarvan konden we dan ook drie fietsen betalen. Ook de Marktcommissie schonk ons twee fietsen." Het ligt in de bedoeling om dat elk jaar te doen maar het concept moet nog verder worden uitgewerkt.

De dinsdagmarkt van Beveren geniet heel wat uitstraling. Dat bleek ook nu weer uit de deelnemingsformulieren die zelfs vanuit Waasmunster kwamen. Ook uit Kruibeke en Zwijndrecht brengen inwoners regelmatig een bezoek aan de markt. De Beverse markt biedt ook een grote verscheidenheid. De belangstelling is groot en schepen Werner Maes merkte nog op dat het reeds rond half toen ’s morgens moeilijk wordt om de wagen nog kwijt te geraken.
De 132 abonnementen behoren tot de kramers die er wekelijks aanwezig zijn en een vaste plaats krijgen. Behalve dan die weken wanneer er kermis is en de ijspiste staat opgesteld.

De volgende activiteit rond de dinsdagmarkt zal in de eindejaarsperiode zijn. Wat er zal georganiseerd worden moet nog worden uitgewerkt. Vorig jaar was het de Kerstman die rond ging en de marktbezoekers mochten een lotje trekken waar een prijs aan was verbonden.

De fietsen werden gewonnen door Myriam Van den Hende uit de Bosbeek, Linda Van Dam uit de Donkerstraat, Simonne Braes uit de Meidoornlaan, Lieve de Passeroey uit de Viirkruisenlaan en Nick Alofs uit de Zwaluwlaan in Zwijndrecht. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. De winnaars van de Dag van de Markt kregen afgelopen dinsdag een fiets. Zij wonnen op 27 september de wedstrijd.