Bevoorrading huisvuilzakken lag stil

KALLO. Germeenteraadslid André Buyl (VL B.) bracht in de jongste gemeenteraad een relaas naar voor van een feit rond huisvuilzakken in Kallo. Hij werd op de hoogte gebracht door een inwoner, dat er reeds enige tijd geen vuilzakken meer te verkrijgen waren in het dorp. Naar verluid was de oorzaak te zoek bij de Beverse Feesten. Elk gemeentepersoneelslid diende aanwezig te zijn om te helpen de Beverse feesten in goede banen te leiden, waardoor Kallo niet bevoorraad kon worden.

De uitbaatster van een plaatselijk grootwarenhuis heeft volgens het raadslid,  telefonisch contact genomen met de gemeente Beveren en kreeg daar een zeer onvriendelijk iemand aan de lijn, die stelde dat de inwoners van Kallo maar zelf naar Beveren moesten komen, zo ver was dat ook niet!Toen de vrouw vroeg of het de bedoeling was om de oudere of minder mobiele mensen de bus te laten nemen naar Beveren, om zich daar te bevoorraden, werd de telefoon gewoon dichtgelegd. "Dit is toch geen voorbeeld van dienstbetoon?", vraagt raadslid Buyl zich af. (r.d.)

 

 

Lees ook:

STEKENE. Er komen geen gratis huisvuilzakken voor gezinnen met kinderen jonger dan drie jaar, incontinentiepatiënten en nierpatiënten. Om gezinnen met veel afval een helpende hand te...