Schepen Réno Martens heeft sportgemeente

STEKENE. Op basis van het aantal sportkampioenen die de gemeente elk jaar mag noteren getuigt dat Stekene een sportgemeente is, een echte sportgemeente! En een sportgemeente wordt je ook niet zomaar, daar moet ook voor gestreden worden, daar moeten ook prestaties voor neergezet worden. "En dat doen de clubs, of misschien beter gezegd: de mensen die de clubs runnen, die vaak dag-in-dag-uit instaan voor de werking, het secretariaat, want ook paperassen moeten in orde zijn voor o.a. voor het organiseren van wedstrijden waar de atleten zich met elkaar kunnen meten", aldus schepen Martens die zijn appreciatie uitsprak naar allen die zich inzetten voor de sport.

Ook het gemeentelijk beleid draagt zijn steentje bij."En, al zeg ik het zelf, ook daar scoort Stekene goed, ik durf zelfs zeggen: zeer goed.  Ik zit regelmatig op vergaderingen binnen het sportgebeuren, dit zowel binnen de regio Waasland, als op Vlaams niveau.  En overal hoor je de stem van Stekene luiden! En daarvoor is vooral de werking van de sportdienst verantwoordelijk."

Maar ook op het vlak van de financiële ondersteuning van de sport scoort Stekene hoog.  Dat bleek uit een vergelijkende studie die onlangs werd gemaakt. Buiten de rijke gemeente Beveren scoorde Stekene ook hier bijzonder goed. "En als beleid zijn we ervan overtuigd dat "dit geld" goed en nuttig besteed wordt voor de Sport op Stekene.", aldus Martens.
Wat de accommodatie betrof bleef Stekene dit jaar spijtig genoeg zowat op het niveau van vorig jaar.  Ook al werd vorig jaar reeds een toelichting gegeven worden over de nieuw te bouwen sporthal, aanleunend bij de huidige zaal. De financiën beslisten er echter anders over. Maar schepen Martens beloofde toch: "Wees gerust, uitgesteld is niet afgesteld en dat is beloofd."

De schepen had ook grote waardering voor de recreatieve sporter. In 2010 dat door Bloso werd uitgeroepen tot het 'sport-voor-allen'-jaar.
"Iedereen die aan sport doet, voor de gezondheid, voor het sociale contact, of om welke reden dan ook verdient mijn sportieve waardering.", zo besloot Réno Martens. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Sportschepen Réno Martens kan op een efficiënte sportdienst rekenen.STEKENE.Ter gelegenheid van de hulde van de Stekense sportlaureaten heeft sportschepen Réno Martens een soort...