GMH pakt grote projecten aan

REGIO. De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting uit Beveren heeft nog heel wat projecten in voorbereiding om het sociaal wonen nog meer impulsen te geven. Het voetbalterrein aan de Hof ter Wellelaan in Beveren ziet het einde van het bestaan naderen. In een eerste fase wordt op ongeveer de helft van het terrein gebouwd. Er komen 34 huurappartementen. Op het tweede gedeelte zullen waarschijnlijk ook koopwoningen komen. Het worden daar langs de spoorlijn, gebouwen met drie bouwlagen. Er is ook een openbaar domein voorzien met aandacht voor speelgelegenheid. Zo wil men zich richten naar gezinnen met kinderen omwille ook van de voorziene openbare ruimte in de omgeving.

Een andere nieuwbouw die op komst is situeert zich aan het Beverse Gildenhuis met 28 sociale huurappartementen. Nabij het rusthuis Wissekerke in Bazel wil men aan de nabijgelegen hoeve 8 huurappartementen bouwen prioritair voor 75 plussers en 4 huurwoningen voor gezinnen. De appartementen leunen aan bij het rusthuis wat voor bejaarden heel wat voordelen meebrengt.
Een ruim project komt in Vrasene op de hoek van de Oude Dorpsstraat en de Kolkstraat. Op dat ruim stuk grond nu gebruikt als parking, komen 28 huurappartementen waarvan 4 seniorenstudio’s en 5 koopwoningen. Langs de Oude Dorpsstraat komen twee blokken met 9 en nog eens 3 appartementen en dat op drie bouwlagen. Tussen de twee blokken is er een overdekte doorsteek voorzien voor voetgangers die zo naar het binnengebied kunnen stappen. De doorsteek zal ook dienst doen als trappenhal. Langs de kant van de Kolkstraat komen er 12 appartementen.
De 5 rijwoningen en de 4 gelijkvloerse seniorenstudio’s komen langs het binnengebied. Niet onbelangrijk is ook te zeggen dat de woningen een tuintje zullen hebben. De appartementen krijgen een terras dat uitkijkt op het binnengebied.

Voor Vrasene heeft de GMH nog meer grootse plannen. Het vroegere voetbalveld aan de Sportlaan zal ook verkaveld worden. Het inrichtingsplan ligt al op het bureau van de maatschappij en spreekt van een mix van 75 flats en woningen. De binnenzone zal hier ook worden aangelegd als park. In dit project zit ook een vijver verwerkt. Er zal dus langs de rand gebouwd worden.

In Haasdonk ligt er nog grond klaar in de Keizerstraat pal in de bochten nabij de kerk. De oude husijes zijn gesloopt en de GMH wil er 16 huurappartementen optrekken. Dat zal bijzonder waardevol zijn in het centrum van de gemeente.
Op de hoek van de Zandstraat en de Ropstraat waar de familie Van de Velde ooit met zestien kinderen woonde, zijn de gebouwen al gesloopt. Er zullen 9 huurappartementen komen.

In de Rupelmondse Kloosterstraat worden eveneens 9 huurappartementen gepland maar in de Brielstraat te Melsele worden het dan weer 9 koopwoningen. Later volgen daar wel nog huurwoningen.

grootschalig

Voorzitter Louis Engels, directeur Guido Joos en adjunct-directeur Kurt Herregodts kijken ook nog uit naar een enkele grootschalioge projecten die komende jaren zullen worden gerealiseerd. Voor Beveren zijn dat 85 mix woongelegenheden aan het Viergemeet met koop- en huurwoningen en appartementen. Ze komen in een woonuitbreidingsgebied tussen de Van Eepoelstraat - Vesten - Pareinpark. 24 mixwoongelegenheden aan ’t Congoke op de groenzone tussen de Maalderij en de nieuwe straat; in de Klapperstraat waar 4 huizen zullen worden gesloopt om er 15 huurappartementen op te richten, aan de Floralaan met 65 mixwoongelegenheden en tenslotte aan de Duivendam-Middenheide waar de GMH de kans krijgt om er nog eens 60 woningen op te richten.
In Rupelmonde zal een Mercatorproject ook voor 18 mixwoongelegenheden, koop en huur, zorgen.
In Kruibeke wil men in totaal nog 68 woongelegenheden oprichten.

Heel wat woningen bij de GMH worden bewoond door senioren. De directie probeert kleinere entiteiten op te richten zodat de senioren kunnen verhuizen naar kleinere woongelegenheden zodat gezinnen meer kansen krijgen op een groter huis.

Ook op vlak van renovatie zot de maatschappij niet stil. Momenteel wordt werk gemaakt van de renovatie van 4 woningen in de Polderstraat te Kruibeke.
In Rupelmonde - Vrasene is er een raamrenovatie in 54 huurwoningen. In Beveren en Kieldrecht wordt enkele beglazing vervangen door dubbele in 125 huurwoningen.
Dan is er nog de heraanleg van de terrassen in 110 huurwoningen in Beveren, Kruibeke, Kallo en Steendorp. Dat moet de leefkwaliteit verhogen.
In 184 huurwoningen zal via de zolder, de dakisolatie worden aangepast in Verrebroek, Haasdonk en Melsele. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren doet een goede zaak door de aankoop van het oud herenhuis in de Stationsstraat 12. Tot 2001 deed het dienst als muziekschool als...

BEVEREN/KRUIBEKE. De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren heeft sedert de oprichting in 1922, reeds 3.122 woongelegenheden gebouwd. Momenteel beschikt de maatschappij over 1875...

BEVEREN/KRUIBEKE. De Beverse Gewestelijk Maatschappij voor Huisvesting heeft een overzicht gegeven van de activiteiten van het laatste jaar. Er kwamen heel wat nieuwe sociale woningen bij in Bazel,...

VERREBROEK. Het gemeentebestuur en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting (GMH) hebben samen een dubbelproject opgezet waardoor ook de Beverse deelgemeente Verrebroek een sporthal zal krijgen...

BEVEREN. De 24 seniorenwoningen in de Leliestraat, gebouwd in 1971, krijgen een renovatie van de omgeving waarin ze werden gebouwd. Het is de bedoeling dat de senioren over een betere...

BEVEREN. Op zaterdag 20 mei 2006 zal de voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting Beveren, Louis Engels, de eerste steen leggen van 'Residentie Albert Panis'.  Dit is...