Radio Waasmunster Lokaal houdt reünie 'RWLplus25!'

ImageWAASMUNSTER. Na Vrije Radio Belsele houdt nu ook Radio Waasmunster Lokaal een reünie. Radio Waasmunster Lokaal was naar eigen zeggen één van de eerste vrije radio's in het Waasland en verdween 25 jaar geleden uit de ether.

De zender was aktief in de tijd dat de vogeltjesdans van de Elektronica's razend populair was en had studio's in de Schrijbergstraat, de Stationsstraat, de Hoogstraat en de Baverikstraat te Waasmunster. Omdat vrije radio's toen nog illegaal opereerden kregen presentatoren namen als Amedé zonder Pré, dikke Harry, Eriek de Noorman, JP de Messampli, Guido Tokio, … Radio Waasmunster Lokaal verdween bij de eerste erkenningsronde geen vergunning en verdween.

Tijdens de Statiekermis in de Stationsstraat op zaterdag 24 juli komen de radiomannen van weleer terug samen om onder het motto 'RWLplus25!' opnieuw live programma's te maken met muziek van toen. Oud-medewerker Jean-Paul Van Haver heeft alvast de Faceboekgroep 'Radio Waasmunster Lokaal' opgericht en zoekt nog foto's, geluidsfragmenten en jingles. Anderzijds zoekt voormalig voorzitter Henri 'Rie' Maes oud-medewerkers die willen meewerken of gewoon aanwezig willen zijn op de reünie. Rie Maes is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via  0495/56 51 87. (mb)