Verjaren en op pensioen gaan koppelen aan het goede doel

KRUIBEKE. Wat Jacques Peeters verwezenlijkte ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag en meteen het zetten van de pensioenstap, heeft eigenlijk geen voorgaande. Een mens viert zijn 60ste verjaardag, viert de dag dat hij met pensioen gaat.  Ook Jacques besloot over te gaan tot een uitgebreide viering en hij nodigde er een honderdtal vrienden en kennissen voor uit op een gezellig samenzijn.

Nu weten we allemaal wel dat bij zo’n feest cadeaus en bloemen horen. Maar neen, Jacques en zijn dame Lieve wilden dat niet en vroegen in de plaats dat de genodigden geld zouden storten voor een goed doel. Je moet er maar op komen dat te doen! Ze kozen voor de vereniging Welzijnsschakel uit Kruibeke.
Welzijnsschakel is een lokale vrijwilligersvereniging die opkomt tegen sociale uitsluiting. Een bonte groep van vrijwilligers en mensen met een laag inkomen, gaat samen op weg. Ze voeren gesprekken, geven elkaar raad, organiseren activiteiten zoals bijvoorbeeld een  Zoo-uitstap, Nieuwjaarsfeest, bingo, toneel bezoek  en werken samen rond projecten. 

Als OCMW raadslid had Jacques meermaals contact met deze vereniging. Welzijnsschakel en OCMW Kruibeke werken trouwens nauw samen aan een aantal projecten. Welzijnschakel heeft geen inkomsten en omdat  koken geld kost is elk gebaar en elke gift meer dan welkom.
Jacques en Lieve deden méér dan een duit in het zakje want er werd maar liefst 1 720 € gestort op de rekening van Welzijnsschakel Kruibeke.  En daar zijn alle vrijwilligers van die vereniging erg dankbaar voor. Mensen in armoede vallen vaak uit de boot. Ze worden vergeten of uitgesloten. Ook in Kruibeke zijn er heel wat mensen die amper of gewoonweg niet rondkomen met hun centen. Ze ondervinden daardoor heel wat beperkingen op vlak van sociale ontmoetingen, integratie, gezondheid, onderwijs, zelfvertrouwen,… Armoede gaat dus om meer dan enkel financiële beperkingen, maar heeft ook  sociale gevolgen.

Image
 Jacques Peeters (4de van links) en zijn vrouw Lieve (in het midden) samen met een aantal vrijwilligers van Welzijnsschakel Kruibeke. 3de van rechts Pierre Van Wolvelaer en uiterst links schepen Pia De Monie.

Terloops: Welzijnsschakel Kruibeke zoekt nog nieuwe vrijwilligers. Wie interesse heeft in de werking en er meer over wil weten kan contact opnemen met Pierre Van Wolvelaer (Rozenstraat 9 Kruibeke)  03.774.26.29 of 0474.35.86.75. (Rolf Duchamps)