'Beweging in de Stad' genomineerd voor prijs vrijwilligerswerk

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase samenwerkingsverband tussen diverse jeugdverenigingen, NGO’s, welzijns- en milieuorganisatie, kortweg 'Beweging in de Stad' is genomineerd voor de Prijs voor het Vrijwilligerswerk. Dat is een prijs van de Vlaamse Gemeenschap om vrijwilligerswerk te promoten.

Uit ruim 237 kandidaturen zijn 10 projecten genomineerd voor de prijs. De Vlaamse overheid hield rekening met originele methodieken, een grote verscheidenheid aan vrijwilligerstaken en een bijzondere diversiteit.

De dienst 'Internationale Samenwerking' en de jeugddiensten dienden 'Beweging in de Stad' in als project. In het kandidaat-dossier werd aandacht geschonken aan onze 300 vrijwilligers, de wereldmarkt en het inhoudelijk programma tijdens Villa Pace.
De andere negen genomineerden zijn: 1000-soortendag van Natuurkoepel vzw, Corporate Funding Programme vzw, De Lage Drempel vzw uit Mechelen, Project Bewegingcoaches van Velt, Kameno vzw uit Leuven, Somival vzw uit Waregem, Stamp media, VeBeS - Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde vzw en TEJO - Therapeuten voor jongeren vzw uit Antwerpen.

Op woensdag 19 mei wordt in het BELvue!museum te Brussel de winnaar bekendgemaakt. De laureaat ontvangt een kunstprijs en een geldsom. (mb)