Zet het textielafval buiten

ZWIJNDRECHT. Op vrijdag 7 mei kunnen de inwoners van Zwijndrecht hun textielafval buiten zetten want IBOGEM heeft in samenwerking met de gemeente gezorgd dat VHS Europ NV een huis aan huisinzameling komt doen van gebruikte kledij en gedragen schoenen. Het textielafval moet op het voetpad gezet worden in een plastic zak, papieren zak of een kartonnen doos is ook al goed. Maar er moet wel een bericht op worden aangebracht dat in de gemeente in alle woningen werd verspreid.

Er mag me gegeven worden: kledij als textiel en lederwaren, schoenen, handtassen, beddengoed, woningtextiel zoals gordijnen, over gordijnen, tafelkleden en servetten.
Maar steek er geen hoofdkussens en matrassen bij want die tellen niet mee. De goederen die worden ingezameld zijn bestemd voor volledige recuperatie. Zo gezien zorgt deze textielactie er voor dat de afvalberg verkleint.

De diensten van VHS Europ NV (een bedrijf uit het TTS Industriepark te Temse) zullen vanaf 9u aan de ophaling beginnen, weer of geen weer, ze zullen er zijn. Maar misschien zijn er vooraf ook al de pientere privé –personen om de goederen mee te nemen. Dat is echter niet toegelaten. Het zijn enkel de officiële vrachtwagens van VHS Europ (te lezen op de vrachtwagen) die het textielafval mogen meenemen. De wagens komen ook aan met zwaailichten en het woord 'Textielophaling' is te lezen. De ophalers zelf dragen ook een badge waar zelf hun foto op staat.
Er wordt gevraagd om illegale ophalingen te melden aan VHS.(Rolf Duchamps)