Aardbeitentoonstelling met als thema âOp Stellingâ

"Ook de consument plukt daar de ‘vruchten’ van want de kwaliteit is subliem en de aardbeien zijn nu in Melsele 9 maanden op een jaar verkrijgbaar", zo zegt Eric De Ryck van de Wase Tuindersgilde. Melsele is het aardbeidorp, dat zeggen niet alleen de vele kraampjes langs de baan maar nu ook de vele aardbeiautomaten die ook een vertrouwd beeld aan het worden zijn bij de aardbeibedrijven. De aardbei is een vrucht die men altijd zo vers mogelijk moet eten en de consument wordt hierbij op een moderne manier van verse aardbeien bediend. "Zo verlenen wij als Wase Tuindersgilde ook dit jaar weer volle medewerking aan de aardbeifeesten. Het promoten van de aardbei naar de consument toe, is een deel van de trots van ons werk.", vervolgt De Ryck.
De Aardbeitentoonstelling rond ‘Opstelling’ zal weer de vele honderden bezoekers bekoren. Dat staat al vast want de deelnemende scholen, verenigingen, veilingen, tuinders en de UNIZO-leden zullen zich letterlijk op een stelling langs hun meest creatieve kant tonen om hun waren en artistieke producten, aan de bezoekers voor te stellen.
Er zal weer een terrastent zijn die vorig jaar door de bezoekers fel in de smaak viel. Ze krijgt een nieuwe invulling door een stelling die vorm geeft aan een 60-tal verschillende vakken. Het podium integreert er in en er zal ook bijzondere aandacht voor de verlichting mogelijk zijn. De bedieningstogen zullen bijzonder worden ingevuld. Met flessen, bestek en borden wordt een kleurrijk palet gemaakt.

kookdemonstraties
Net als vorige jaren geven plaatselijke koks demonstraties waarbij ze vooral gebruik maken van aardbeien, fruit en groenten uit eigen land. Niet vergeten dat zij de kunst bezitten om smaak, verfijning en overweldigende aroma’s in de gerechten te brengen. Zo wordt het daar onder de Melseelse kerktoren weer een gastronomisch hoogtepunt en vooral ook ... proeven.
Het zijn de gerenommeerde koks die zullen meewerken. Op Donderdag 13 mei van 14u30 tpt 18u is het Frederick Schaffrat, de chef-kok van restaurant ‘De Ceder’ in Kruibeke en op zondag 16 mei van 14 tot 18u is Flandriakok Eddy Peeters er om te komen wokken met verse Flandriagroenten en -fruit.
De algemene coördinatie van 'Op Stelling', berust bij Barbara Baert, Luc Cappaert, Eddy Coppens, Bert Van Bogaert, Gabriël Van Bortel en Marc Mestdagh. Bij de deelnemers vermelden heel wat namen die eigenlijk vooral borg staan voor het succes: Provincie Oost-Vlaanderen, kabinet van Vlaams Minister President Kris Peeters, KVLV Melsele, Kunstkring De Meiboom, de veilingen van Hoogstraten, Zundert en de Mechelse veilingen., LAVA, Wase Tuiindersgilde, UNIZO, de scholen: GTI Beveren, GBS De Toren Melsele, O.-L.-Vrouw van Gaverland kleuter en lager, KaHo Sint-Lieven en Technisch Instituut Sint-Isidorus Sint-Niklaas.
Voor kleur en de fleur zorgen de siertelers en bloemisten Louis Truyman, Het Dijkhof, Hollevoet Temse, Bloemenhuis Van Hove en Boudein Beveren. Werken verder ook mee: de Wase Imkers, KBC Bank en verzekeringen, Fruitsappen Verhofstede en de groeten, fruit- en aardbeitelers die aangesloten zijn bij de Wase Tuindersgilde.(Rolf Duchamps)