Ronny De Wolf nieuw gemeenteraadslid

Image
Ronny De Wolf legt de eed af als gemeenteraadslid voor sp.a.
ZWIJNDRECHT. In de gemeenteraad heeft de 52-jarige Ronny de Wolf de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid voor de Sp.a als opvolger van Kelly Van Hooreweder die om professionel redenen haar ontslag had aangeboden. Van Hooreweder had zelf in maart 2007 zelf ook al Liliane Bervoets opgevolgd bij de Sp.a.

Na het ontslag van Kelly Van Hooreweder was het normaal Henri Van Vlem die als 3de opvolger in de raad kon komen maar hij zag af van het mandaat omdat hij al in de OCMW-raad zetelde en dat zo wou houden. Zo kwam de 4de opvolger, Ronny De Wolf in beeld als gemeenteraadslid.  Het is voor hem de eerste keer dat hij in de raad zetelt. Met "Ik zweer de verlichtingen van mijn mandaat trouw na te komen", legde hij de eed af voor burgemeester Willy Minnebo. Ronny was altijd wel geboeid door politiek en op televisie volgde hij politieke uitzendingen. Hij kende Frans De Gendt en die zorgde er voor dat bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen  Voor De Wolf een plaats op de sp.a –lijst was. Ronny zetelde ook nog tot in 2009 in het bestuur van de partij. Om gemeenteraadslid te worden had hij lang nagedacht als gevolg van zijn werk bij het Antwerpse Ship Repair. "Eigenlijk had ik ook verwacht dat iedereen bij de sp.a wel zijn termijn zou uitdoen. Daarom kwam het toch vrij verrassend over dat ik in de gemeenteraad zou zetelen", aldus Ronny.

Hij wil zich nu zoveel mogelijk inzetten voor der mensen in de straat en daarmee bedoelt hij letterlijk dat iedereen in een straat woont waar het veilig is en waar niets ‘mankeert’ aan het wegdek en de infrastructuur. De toestand van de wegen wil hij goed opvolgen. "En ik zal nu al beginnen aan de Half Maan want ik heb gehoord dat daar een verzakking in de weg is. Maar ik moet eerst wel kijken of het op ons grondgebied is of op dat van Melsele."

Het aanstellen van Ronny De Wolf als gemeenteraadslid is al de zevende wijziging in de ploeg die uit de verkiezingen van 2006 kwam. Het begon al in november 2006 met Loe Van Der Donckt die afzag van zijn mandaat bij Groen!, maar dat was vooraf al geweten. Hij werd opgevolgd door Ferry Van Dijck.
Bij CD&V gaf Peter Van Wauwe zijn ontslag in februari 2007 en Lutgarde Present kwam in zijn plaats. Bij de sp.a volgde dan de wissel Liliane Bervoets - Kelly Van Hooreweder in maart 2007.
Dan waren er weer een paar wisselhoofdstukken bij Groen! met Tessa Van Wauwe in mei 2007. Joris Van de Perre was toen de opvolger. Sofie Van Goethem van Groen! Bood haar ontslag aan in augustus 2008 en Marcia Poelman volgde haar op. In december 2009 verliet Joris Van de Perre de gemeente en aan zijn mandaat kwam dan ook een einde. Zo belandde Vera Cole op 28 januari 2010 in de gemeenteraad terecht.

Zou er soms een plaats in het Guiness Book of Records zijn voor gemeenten met de meeste wisselingen van raadsleden? (Rolf Duchamps)