BPA Kloosterwijk kan een gebied in het centrum mooi invullen

Image
Deel van de Kloosterwijk langs de Beukenhoflaan. Op de achtergrond Kallobaan en rechts de scholen.
BEVEREN.Het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan buigt zich ook over het BPA Kloosterwijk. Dat spreekt over een gebied van ongeveer 8 ha dat zich situeert tussen de Kasteeldreef-Beukenhoflaan-Kallobaan en Kloosterstraat.  Dat BPA werd al 17 jaar geleden goedgekeurd. Tijd om er dus werk van te maken. Het werd voornamelijk opgemaakt in functie van de nieuwe vestiging van de scholencampus Sint-Maarten dat op deze site is gelegen. De randstroken zijn meestal voor bewoning.

Aan de Kallobaan 5 bevinden zich de gebouwen van het Revalidatiecentrum en die zijn dringend aan vernieuwing en uitbreiding toe. Maar binnen de bestaande BPA-voorschriften is dat niet mogelijk. Daarom dat het college besliste tot het opmaken van een wijzigings-RUP voor dat gedeelte van het plangebied.

Tegelijk wil men ook de zeer strenge en enge voorschriften van de parkzone in het binnengebied aanpassen om nooduitgangen voor de rechtstreekse aanpalende gebouwen toe te laten. En ook om aan de natuurfunctie ook mogelijkheden toe te voegen voor een sociaal-educatieve functie.
Na overleg met het revalidatiecentrum blijkt extra uitbreiding  voor openbare bestemming in noordelijke richting  niet nodig te zijn. Toch zal een globale visie over de volledige site met openbare bestemming wenselijk zijn in functie van de verdere gefaseerd ontwikkelingen. Maar feit is dat het Revalidatiecentrum dringend moet worden aangepast. (r.d.)