De omleidingen van Kruibeke

Image
Aan het kruispunt met de Rupelmondestraat is geen doorkomen aan.
KRUIBEKE. Op vlak van openbare werken is er heel wat nieuws in de gemeente Het gemeentebestuur zal dit jaar wegen- en rioleringswerken laten uitvoeren in de Daalstraat en in de Hoogstraat. Bewoners die wensen over te schakelen naar gas doen dit best voor de aanvang van deze wegeniswerken omdat dan het wegdek niet onnodig terug dient te worden opengelegd. Zij worden gevraagd om hiervoor contact op te nemen met Eandis.

Men kan geen eieren bakken zonder schalen te breken. Herstellingen moeten gebeuren en
dat veroorzaakt overlast, zeggen ze in de gemeente. Men tracht de hinder zoveel mogelijk te beperken en vraagt dan ook om begrip en om de regels te respecteren zodat niet nog meer hinder wordt veroorzaakt.

Van maandag 12 april tot vrijdag 23 april worden herstellingen aan het wegdek uitgevoerd op de gewestweg tussen het kruispunt Kruibekestraat-Pastoor Pungsstraat en het kruispunt Rupelmondestraat-Lamperstraat. De werken worden uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer Oost- Vlaanderen.
Naar aanleiding van deze werken wordt gedurende bovengenoemde periode de bestaande omleiding en de verkeerssituatie gewijzigd: de Kruibekestraat en de Rupelmondestraat worden ter hoogte van de herstellingen volledig opdracht de handelszaken maximaal bereikbaar te houden.

De Lamperstraat wordt terug opengesteld voor verkeer in beide richtingen met beperking tot 3,5 ton in de richting Temse. Het parkeerverbod wordt uitgebreid tot de volledige straat behalve de parkeervakken tussen de boomputten.
De bestaande omleiding in de richting van Zwijndrecht wordt aangepast en vanaf de Parklaan omgeleid via Lamperstraat - Kon. Astridplein - Lange Gaanweg - Reigerslaan - Oud-Hoflaan - Kemphoekstraat, Kruibekestraat. In tegengestelde richting wordt enkel plaatselijk verkeer toegestaan tot max 3,5 ton.

De bestaande omleiding in de richting van Temse blijft behouden via de Barbierstraat – Kerkstraat - Oud-Steengelaagstraat - Donkerstraat - Daalstraat en Sint-Jorisstraat. In de barbierstraat wordt enkel verkeer toegestaan in de richting van de omleiding. Vanaf 24 april zullen de verkeersregelingen en omleidingen terug gewijzigd worden in de huidige toestand ten gevolge van de Aquafinwerken.

De regeling van de de bussen van De Lijn vanaf de eerste bus op 12 april in de richting Antwerpen worden de huidige vervangingshalten behouden. In de richting Temse worden de halten Bazel-Wissel en Bazel-Dorp tijdelijk opgeheven en de vervangingshalte Jorisstraat-Daalstraat blijft behouden. (R.D.)

info: gemeentelijke technische dienst, tel. 03 740 02 36 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.