Tweeduizend euro noodhulp aan Chili

Image
Zwijndrecht schenkt 2000 euro noodhulp aan Chili.
ZWIJNDRECHT. Nadat de gemeente reeds 4000 euro schonk aan Haïti als help na de aardebeving wordt nu nog 2000 euro aan het noodlijdende Chili geschonken. Dat kan omdat jaarlijks in de begroting daartoe een budget is voorzien als noodhulp 'berstemd voor kritieke situaties in derdewereldlanden.

Het Rode Kruis en Oxfam Wereldwinkels lanceren een oproep tot hulp aan Chili dat eind februari werd getroffen door een aardbeving gevolgd door een tsunami.
De leden van de Derdewereldraad gaven een positief advies voor het voorzien van noodhulp aan Chili in hun vergadering van dinsdag 16 maart. De 2000 euro zal verdeeld worden over Oxfam Wereldwinkels en het Rode Kruis. (R.D.)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Het bedrag van 2.500 euro dat in maart werd voorzien om de slachtoffers van de tsunami in Japan te steunen, gaat nu naar Oost Afrika. Het bedrag werd nooit uitbetaald omdat er nooit...

ZWIJNDRECHT. Jaarlijks wordt er in de gemeentebegroting een krediet voorzien voor noodhulp. Hiervoor is er een bijzonder gemeentelijk reglement dat moet gevolgd worden. Zo wordt omschreven dat de...