Doornpark verrijkt met nieuw gebouw voor Sepia

Sepia bestaat al meer dan 50 jaar maar aanvankelijk heette het Elecenter en de roots liggen bij het installeren van lichtreclames op tankstations. Maar het dienstenpakket kende een vrij snelle evolutie rond nieuwe visibiliteit- en promotiematerialen. Het gat in de markt was gevonden en in verschillende sectoren werden zaken ondersteund op vlak van promotie.
Drie generaties lang was Sepia een familiebedrijf. In 2002 werd het overgenomen door het huidig management met Guido Vandenabeele en Bärbel Buyse, maar de filosofie van het familiebedrijf bleef wel verder leven. Het was pas in 2005 dat de naam wijzigde naar ‘Sepia’
De kantoren en magazijnen werden eind 2009 overgebracht naar het Doornpark op de plaats waar voorheen de kantoren waren van Vervoer Van der Weken. Er werd nog bijgebouwd zodat de opslagruimtes alleen een 8.000 vierkante meter groot zijn. Een noodzaak als gevolg van de geweldige groei de afgelopen jaren.
De omzet bedraagt nu 6 miljoen euro en Sepia stelt 53 mensen tewerk. De komst naar Beveren heeft het mogelijk gemaakt dat afdelingen, die op meerdere plaatsen in Kruibeke en Temse waren verspreid, op één locatie konden worden samengebracht. En dat op een strategische plaats in het kader van de werking voor de Benelux. Nederland is vanuit Beveren vlotter te bereiken.
Sepia is gespecialiseerd in het aanbieden van een totaalpakket van diensten bij de realisatie van promoties en evenementen. De naam "sepia" wijst naar een soort inktvis en ook naar een soort kleur. En de tentakels van de inktvis wijzen naar de verschillende diensten die het bedrijf heeft. Er wordt geleverd aan grote bedrijven en de promotiematerialen worden ook in de magazijnen gestockeerd.

Guido Vandenabeele: "Onze jarenlange ervaring heeft van onze medewerkers pro-actieve specialisten gemaakt.
Sepia is een ISO-gecertificeerd bedrijf dat steunt op duidelijke processen, goede systemen, continue opleidingen en vooral een dynamische ploeg van mensen. Elke klant heeft bij ons één commerciële contactpersoon voor het opvragen van alle informatie. Ook in het magazijn heeft één verantwoordelijke overzicht op alle bestellingen en leveringen voor zijn klanten. De uitstekende kennis van de klanten én hun producten maakt het mogelijk steeds snel in te spelen op specifieke wensen van klanten."
Er is ook een eigen plaatsingsdienst en een wagenpark. De nieuwbouw in Beveren is echt aangepast aan de klant. Die kan zich ook integreren via een nieuwe webshop. Er wordt ook geïnvesteerd in nieuwe systemen die als doel hebben: een transparantere informatie naar die klanten, accurater stockbeheer, efficiënter gebruik en zelfs ook een eenvoudiger bestelproces.
Zo moet ook de uitbouw van het bedrijf gezien worden op een terrein van alles samen 23.000 m². Er zijn 4 magazijnen: een visibiliteitsmagazijn van 4.500 m² plus een ruimte en uitrusting voor onderhoud en herstelling. Verliest een parasol bv. een balein, dan wordt die hier hersteld. Indrukwekkend is de ‘Promohal’ van 13,5 meter hoog of 8 verdiepingen en smalle gangen. Hier zijn 7.500 palletplaatsen voor allerlei promotiemateriaal als posters en kleinverpakking in aangepaste stockage. Het derde magazijn is het verdeelmagazijn van 1500 m² en dat dient voor de snelle verdelingen. Tenslotte is er nog de transitzone met 3 laadkades en 3 poorten. Daarbij dicht bij aansluitend is er één kantoorruimte voor het commerciële en de logistiek.
nu ook Tinta
Sepia is doorheen de jaren sterk gegroeid. Dit heeft zich in de loop van vorig jaar vertaald in een nieuwe divisie, genaamd Tinta. Net zoals Sepia maakt ook Tinta deel uit van de Sepia Promotion Group.
Tinta biedt een brede waaier aan visibiliteitsmateriaal met hoge kwaliteit aan dat door bedrijven gebruikt wordt om, in de eerste plaats op hun verkooppunten, visibiliteit aan hun logo of merk te geven. Er is hiervoor een ruime collectie parasols, beachflags, vlaggen, Dedon meubelen, spandoeken en Quick-Tables. Reeds in 1990 werd in Zuid-Afrika door een bedrijf gestart met de productie van Tradewinds Parasol.
Die grote, zware houten stukken werden in 1991 ingevoerd in de Benelux. We zagen ze meer en meer verschijnen met de reclame op van brouwerijen en drankmerken. De Tradewinds Parasols zijn niet meer weg te denken en in 2009 zet Sepia de operationele integratie op voor Europa. De diensten groeien verder rond parasols met een felle uitbreiding van het gamma tot zelfs beachflags, spandoeken, vlaggenmasten- en voeten. Pas dit jaar wordt Tinta de bedrijfsnaam en productielabel voor dat alles.

Visibiliteitsmateriaal is materiaal dat wordt gebruikt om een merk, een product of een campagne in de kijker te plaatsen. Het materiaal wordt gebruikt bij tijdelijke evenementen op externe locaties. Het kan gekocht of gehuurd worden.
Om de hoe-grootheid en de belangrijkheid van Sepia-Tinta te onderstrepen kunnen we best eens vermelden welke zaken met parasols uit Beveren werken: Palm, Coca Cola en Duvel. De spandoeken van Esso,Total, Elektrabel en BMW. Masten en vlaggen die men ziet bij de automerken Mini, BMW, Ford, Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda of Seat. Er is ook het Dedon meubilair voor tuin en horeca.
Bij het promotiemateriaal hoort onder meer: drukwerk (van catalogi, prijslijsten, leaflets tot place-mats en menukaarten). Verder ook vlaggen, spandoeken, panelen, displays, wandjes, togen, podia, tenten, opblaasbare structuren. Kortom alles wat wordt gebruikt op kleine en grote evenementen.

Guido Vandenabeele en Bärbel Buyse wezen ook op extra diensten: "Het materiaal wordt na gebruik schoongemaakt, nagekeken op beschadigingen of slijtage en indien nodig, hersteld. Vlaggen en kleding worden gewassen en gestreken: een langere levensduur van de materialen zorgt immers voor veel besparingen bij investeringen in materialen bij onze klanten." (Rolf Duchamps)