Koninklijk Atheneum kende constante groei sinds 1998

Image
KA Beveren bouwt bij in de Donkvijverstraat.
BEVEREN. Dat het KA Beveren in de Donkvijverstraat de weg is opgegaan van een school van hoog niveau is in grote mate te danken aan de gedrevenheid die directeur Flor Van Gheem in zijn doelstellingen stak. Hij werd directeur in 1998 in het toenmalige KTA Beveren.  De afdeling metaal werd afgeschaft en de richtingen ASO en verzorging werden volledig gemaakt of zes jaren in plaats van vier.  Maar de directeur wilde meer en een jaar of zes geleden is hij begonnen met de uitbouw van sportrichtingen in ASO en TSO.  De naam KTA (Koninklijk Technisch Atheneum) werd veranderd naar KA Beveren (Koninklijk Atheneum).

Het gevolg was dat het aantal leerlingen bleef stijgen. Waren er in 1998 maar 175 dan gaat dat nu, op 12 jaar tijd, stilaan naar de 600 toe. Door die stijging van het leerlingenaantal werden steeds meer containerklassen geplaatst in afwachting van een nieuw gebouw.  In 2004 werd beslist om een nieuwbouw met 20 klassen en een refter toe te kennen op basis van 350 leerlingen.  Met deze nieuwbouw is men nu bezig en die zal in december 2010 in gebruik genomen worden. Omdat het leerlingenaantal bleef groeien werd er opnieuw een nieuwbouw toegezegd en een sporthal.  Deze gebouwen zitten nog in de ontwerpfase.

Image
Ex-wielrenner Tom Steels gaat lessen wielrennen geven aan het Koninklijk Atheneum.
Tom Steels

In de sportafdelingen kunnen de leerlingen kiezen uit algemene sport, voetbal, dans en basket. Maar vermits in de Wase regio veel wielerclubs zijn kwam directeur Van Gheem ook op de idee om een richting wielrennen toe te voegen aan het bestaande sportaanbod.

Pas deze week werd bekend gemaakt dat niemand minder dan Tom Steels de lessen wielrennen zal geven. Het is niet enkel wielrennen op de weg, ook veldrijden en mountainbike zit in het programma. Er werd reeds onderhandeld met de wielerbond en zij hebben ondersteuning toegezegd.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN/LOKEREN.  KA Beveren krijgt 9480 euro subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen voor twee projecten rond duurzame mobiliteit. Bijna 2000 euro gaat naar het project ‘ KA Beveren Modern...

BEVEREN. Voor de leerlingen en leerkrachten van het Koninklijk Atheneum is er goed nieuws: de tijd van les geven of volgen in containerklassen is bijna voorbij. De bouw van de nieuwe school start in...

BEVEREN. Donderdag 26 januari was nationale gedichtendag. Ook KA Beveren deed actief mee. De school organiseerde allerlei activiteiten om de leerlingen te laten kennismaken met poëzie. 

BEVEREN. Goed nieuws voor jongeren die wielrennen en studies willen koppelen. Bij het Koninklijk Atheneum Beveren-Waas kunnen zij vanaf het eerste middelbaar ASO/TSO studies te combineren met...