Visclub Halve Maan plaatst drijvende kerststal

Image
de kerststal op het viswater
MELSELE/ZWIJNDRECHT.De Visclub aan de Halve Maan heeft voor een stunt gezorgd voor het eerst aan het lokaal in de Trepelandstraat een kerststal gezet. Misschien wel één van de meest originele uit de gans regio. Het is een moderne creatie die op het viswater drijft en oogt als een eigentijds kunstwerk. Het was Danny Rooms die in samenspraak met de Visclub De Halve Maan het initiatief nam om gezamenlijk een kerststal te bouwen.

Danny woont in de buurt en houdt er een paard voor zijn dochter. Het was zijn bedoeling om op zijn grond daar ook een kerststal te plaatsen tussen twee neppaarden die rechtop stonden. Maar toen hij in de Visclub iets ging drinken hoorde hij dat die ook een kerststal wilden zetten maar dan wel op het water. "Ik vond dat wel een goed gedacht", aldus Danny Rooms, "En daarmee wilde ik het samen doen met die mannen. Ze wisten niet hoe ze de beeldjes moesten maken maar ik vond mij daar wel baas over. We gingen aan tafel zitten en ik tekende alles uit. Het was Camiel de Roeck die er mee af kwam de stal op het water te zetten een idee waar ook Benny Van Raemdonck met rond liep."

Image
de kerststal by night
De drijvende kerststal kreeg een moderne look. Zeker niet alledaags.
"Ik ben niet iemand die iedereen na-aapt, ik wil iets doen naar mijn eigen gedacht en zo ben ik ertoe gekomen. Als iedereen een moderne schilderij hangen heeft, ik niet. Ik zoek wel naar iets dat een ander niet heeft."
Toch hadden de vissers een inbreng zoals de sneeuw die op het dak moest liggen. Het "schoonste" van de ideeën werd gekozen.  Toch kreeg Danny Rooms van het visclubbestuur vrij spel om alles te verwezenlijken  wat ik in mijn gedacht had. "En dat vond ik tof. Ze moeiden er zich niet mee, noch met de kleuren , noch met de vorm die ik er aan wilde geven. Ze vertrouwden mij en dat vond ik positief."

Als alles klaar was haalden ze er een kraan bij om de gemonteerde kerststal in het water te leggen en vast te maken. Het was Benny die er voor zorgde dat de vlotters goed vast lagen en dat de stal niet los kon komen.
Een drijvende kerststal, nooit eerder te zien in het Waasland en zelfs daar buiten. Hij zal daar nu tot na Driekoningen kunnen bewonderd worden. Vooral als het donker is wordt het een prachtige stal in een schitterend decor die de visvijver biedt. Er werd voor een haast professionele verlichting gezorgd. "Echt ge moet hier na de vijven eens komen kijken," nodigt Danny uit.
Zelf is hij geen lid van Visclub De Halve maan. Die club is al jaren lang goed gestructureerd en telt een negentig leden. De voorzitter is Dirk Marin, secretaris Gaby Van Remoortere en de enige dame in het bestuur. En verder Camiel de Roeck, Benny Van Raemdonck, Guido Bosman die de kantine open houdt, Raf Hiel en Sven Marin.

Image
de mannen van de werkgroep: vooraan Benny Van Raemdonck en Camile De Roeck, achteraan Danny Rooms en Guido Bosman.

"Ons clubje ‘marcheert’ hier echt heel goed. Een gezellig groepje om zoiets als deze kerststal te realiseren.Plezant", zo onderstreepte Benny.
Aan de kant staat een kraampje, het onmisbare bij een activiteit rond het kerstgebeuren. Een hamburgertje eten, een borreltje drinken. Het kan er allemaal. Voor de club is het ook goed om wat eurootjes aan over te houden zodat die kunnen aangewend worden voor de uitzet van de vis. Dat kost ook veel geld.

"Voor de rest vinden we dat Danny dat hier heel goed gedaan heeft. Fantastisch hoe hij alles ineen zette en iedereen heeft zijn woord gehouden en werkte mee", zo klonk het in de visclub.
Wie wil genieten van een unieke kerststal moet  naar de Halve Maan, een klein gehuchtje dat in feite zowel Melseels als Zwijndrechts kan zijn. Men kan de Kalishoekstraat in Melseledorp nemen en steeds volgen in de richting van de Expressweg , nog even een stuk in de Kloetstraat volgen om dan aan de Trepelandstraat rechts af te rijden en dan recht naar de Half Maan. Fietsen en wandelen kan ook via de Defensieve Dijk die te bereiken is via de Lange Haagstraat (nabij de tramterminus) of ook via de Smoutpot. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

RUPELMONDE. Zoals elk jaar zal de KWB ook dit jaar de levensgrote kerstal bouwen vóór de kerk aan het Mercatorplein. Dit gebeurt dit jaar op zaterdag 12 december vanaf 9u. et is een...

Paul Claes van aangenaam Winkelen die bijzonder fier is op de kerstverlichting en hoopt dat met hem ook alle Beverenaars fier zijn!BEVEREN. Donderdagavond werd de volledige kerstverlichting in het...

De kerststal aan de kerk van Vrasene met beelden, ontworpen door leden van OKRA.BEVEREN. Net zoals de voorbije jaren heeft de toeristische dienst van Beveren een kerststallenroute opgesteld. De...

BEVEREN. Naar jaarlijkse gewoonte heeft de dienst toerisme van Beveren, in samenwerking met Jan Holvoet van de Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden, een brochure Kerststallenroutes in Beveren...

BEVEREN. De Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden hebben naar aloude traditie opnieuwe kerststallenroutes samengesteld. De kerststallenroute Scheldekant 2007 is te bekijken op de website...

BEVEREN. Melselenaar Jan Holvoet is weer helemaal klaar met het scenario om in de Kerstperiode in de ganse regio voor de passende sfeer te zorgen. Jaar na jaar heeft hij de bevolking zijn...