Zedige Floor ontmoet de duivel

Image
Theater Vesta brengt op 19 en 20 december het verhaal 'Floor', over goed en slecht.
SINT-NIKLAAS. Het Belseelse tehuis Vesta, dat niet-werkende volwassenen met een mentale handicap opvangt, brengt op 19 en 20 december het theaterstuk 'Floor' in de Sint-Niklase stadsschouwburg. Regisseur en Vesta-medewerker Kris De Hooghe schreef het theaterstuk zelf. Met opvoering van het theaterstuk komt een einde aan een project dat bijna een volledig jaar duurde.

Vesta heeft verschillende werkgroepen waarmee ze haar bewoners creatief aan het werk houdt. Een andere groep stelt eind december schilderijen tentoon maar volgend week gaat alle aandacht naar de werkgroep theater. Op zaterdag 19 december gaat immers het langverwachte verhaal van 'Floor' in première. "We zijn in januari gestart met repetities", vertelt regisseur Kris De Hooghe. "We zijn stap voor stap te werk gegaan: eerst moesten we zien wie welke rol kon spelen. Nadien brachten acteurs zelf wendingen aan in het verhaal." Op de persvoorstelling was het bijzonder aangenaam om zien hoe enthousiast de acteurs en actrices zijn. Terwijl regisseur De Hooghe uitlegt geeft over de productie, maakt een acteur trommelde bewegingen. "Er zit inderdaad muziek in de voorstelling", legt De Hooghe uit. "In het stuk zitten 2 gehandicapte en 2 niet gehandicapte muzikanten." Op de vraag of de acteurs het graag doen, volgt een volmondige "ja!".

Een project dat bijna een jaar duurt, legt een hele weg af. Een weg die voor Theater Vesta vrij hobbelig was. "Er is ingebroken in onze repetitieruimte. In april is onze eerste hoofdrolspeelster Martine overleden. Enkele acteurs zijn ziek geworden, gevallen, …  Gelukkig heerst er een goede sfeer in de groep zodat we volgende week toch een goede voorstelling kunnen neerzetten", vervolgt regisseur De Hooghe. Achter de schermen wordt de groep ondersteund door een professioneel team waarvan de leden hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de theaterwereld.

Image
Regisseur Kris De Hooghe (rechts) met drie acteurs uit 'Floor'.

De groep acteurs zijn deels bewoners van Vesta en deels beroepsacteurs. Deze laatste zijn er vooral gekomen om de overleden hoofdrolspeelster te vervangen. Koen Vencken speelt de advocaat van de duivel en Ellien Keupens, bekend van de film 'Linkeroever' neemt de rol van Floor voor haar rekening.
De zedige Floor is een welopgevoed en braaf meisje dat verliefd wordt op een knappe jongeman die de duivel blijkt te zijn. Waar Floor staat voor alle onschuldige en mooie dingen op de wereld, symboliseert de duivel het slechte van de wereld. De duivel probeert Floor te verleiden om het slechte pad op te gaan maar Floor weigert waarop haar knappe gast kwaad wordt. Ondanks alles blijft Floor verliefd op haar duivel. En dan is er nog de advocaat, de beste vriend van Floor maar ook letterlijk de advocaat van de duivel.

Of de liefde uiteindelijk het kwaad overwint is op 19 en 20 december te zien in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. De voorstelling begint telkens om 19 uur. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en verkrijgbaar via 03/780 95 40. (mb)

 

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Atletiekclub Volharding, De Bron, Spordienst Beveren, en Vesta vzw organiseren op donderdag 7 oktober een tweede sportdag voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar waren...

SINT-NIKLAAS. Op 18 december start De Warmste Week, het jaarlijkse initiatief waarbij radiozender Studio Brussel geld inzamelt voor goede doelen. Ook het personeel van de stad Sint-Niklaas, het OCMW...

Vesta, de politievos, is het nieuwe uithangsbord van de politiezone Sint-Gillis-Waas - Stekene.SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. De politiezone Sint-Gillis-Waas heeft sinds een kort een eigen, opvallend...

De bewoners van tehuis Vesta uit Belsele stellen zelfgemaakte kunstwerken tentoon in foyer De Spiegel.BELSELE/SINT-NIKLAAS. Het zijn creatieve tijden voor de bewoners van tehuis Vesta uit Belsele,...