Historische opening ijspiste Sint-Niklaas

Image
De markt straalt winterse sfeer uit
SINT-NIKLAAS - De grootste ijspiste van het waasland zal vanaf vrijdag 11 december tot en met zondag 10 januari op de Grote Markt van Sint-Niklaas staan. De ijspiste is 40 meter bij 15 meter groot. Er wordt in totaal een ruimte van 1.800 m² vrijgemaakt, net voor het stadhuis.

De laatste jaren was er in Sint-Niklaas geen ijspiste, maar dit jaar wou de stad 25.000 euro spenderen aan de ijspiste en het winterdorp.  Het winterdorp 'Allez Glacée' zal bestaan uit 16 houten chalets die verhuurd worden aan de horecazaken en verenigingen.  Ook een authentieke paardenmolen mag zeker niet ontbreken.  De ijspiste van 600 m² is voorzien van een prachtige lichtbrug. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat er een piste met winterdorp staat op de Grote Markt.

De uitbaters van deze piste zijn Jo Van Bockstal en Bram Lanoye.  Van Bockstal is vooral gekend als organisator van het zomerfestival Viva Lole en van het nieuwjaarsevenement Cirque Des Boizous.  Bram Lanoye is uitbater van cafe Den Antus op de Grote Markt. Men verwacht ongeveer 25000 bezoekers.

De nieuwjaarsdrink die voorzien is begin januari voor alle bewoners van Sint-Niklaas, zal ook plaatsvinden in het winterdorp. 

Voor de veiligheid is er 24uur op 24 bewaking door een externe firma. Dagelijks zullen vijftien medewerkers de praktische dingen regelen in en rond het winterdorp. Radio2 zal de animatie verzorgen bij de opening.

Nuttige info:  4 euro per uur met huur schaatsen inbegrepen.  Groepen vanaf 20 personen betalen drie euro.
Voor scholen en bedrijven is het winterdorp voor en na de kerstvakantie al vanaf 9uur geopend. Tijdens de vakantie is dat van 11 en tot 23uur. Op vrijdag en zaterdag tot 1uur.

Hopelijk is de regen voor december voorbij, en kunnen we volop in openlucht genieten van een lekkere Gluhwein tijdens de vriesperiode (tdw).

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Het leggen van een ijspiste op de Grote Markt van Beveren is een traditie geworden en de gemeente heeft besloten, na een grondige evaluatie, het nog allemaal leuker te maken. Dit jaar zal...

BEVEREN. De ijspiste die op 18 december wordt opengesteld voor het publiek is zoals het thema zegt, wel "Anders". Dit jaar is het één grote ijsvlakte van 450 m². ...

BEVEREN. Zaterdagavond heeft burgemeester François Smet het geel-blauwe lint doorgeknipt om zo de ijspiste officieel te openen. Lieten vorig jaar de weersomstandigheden niet toe om het...

BEVEREN. De ijspiste kent een nooit gekend succes. Het record van vorige jaren is gebroken en op donderdag 6 januari om 11u zal het schepencollege paraat staan om de 12.500ste bezoeker te...

BEVEREN. De ijspiste op de Grote Markt in Beveren trok 15050 bezoekers. Dat is bijna een verdubbeling t.o.v. de eerste editie in 2002. Op zondag 8 januari werd om 16 uur de 15 000ste bezoeker...

BEVEREN. De vijfde editie van de ijspiste op de Grote Markt in Beveren heeft met 16711 bezoekers alle records gebroken. Ter vergelijking: vorig jaar bezochten 15050 schaatsers de ijspiste.