Turks Kinder-Kook-Festijn

Image
28 kinderen namen deel aan kooknamiddag
STEKENE. In het kader van de week van de smaak vonden overal in Vlaanderen allerlei evenementen plaats. Dit jaar krijg je een unieke kans om een reis te maken door een van de allerboeiendste en verleidelijkste wereldkeukens: de Turkse. Wanneer oost en west elkaar ontmoeten in de keuken, gebeuren de meest betoverende dingen.

Ook in Stekene stonden uit gastland Turkijke allerlei gerechten op het menu. Zaterdagnamiddag leerden een 28-tal kinderen in het Gildenhuis van Stekene zelf een Turks gerecht klaarmaken. Een lekker Cacik-soepje met komkommers en zelfgemaake hapjes die samen een Turkse Raki-tafel vormden.

Vanaf 5u kwamen de ouders zelf meeproeven. Op het menu stonden Boregi (bladerdeegpasteitjes), Koft (turkse gehaktballetjes), Mucver (courgettepoffertjes) en Turkse Feta tapenade.

Organisator gezinsbond Stekene was alvast tevreden over de reacties van de kinderen. (tdw)