Symfonieorkest geeft nieuwjaarsconcerten met topsolist Gavriel Lipkind

Image
Cellist Gavriel Lipkind is gastmuziekkant op de nieuwsjaarsconcerten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans uit Sint-Niklaas.
SINT-NIKLAAS. Het symfonieorkest van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, concerteert op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari in de stadssschouwburg. Het orkest, dat bestaat uit leerlingen en oud-leerlingen, heeft de laatste jaren een stevige reputatie met een hoog, semi-professioneel niveau opgebouwd. Daardoor kan het orkest topmuzikanten als gast aantrekken. Voor het nieuwsjaarconcert in januari staat konden ze topsolist Gavriel Lipkind strikken.

Het symfonieorkest van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans bracht eerder al de cd ‘Stad in de tijd’ uit en werkt binnen de academie samen met de afdelingen theater en dans. Maar het is vooral bekend om de prachtige nieuwsjaarsconcerten. Begin 2010 brengt het orkest onder leiding van dirigent Kris Matthynssens meesterwerken van de klassieke muziek van o.a Tchaikovsky, Saint-Saëns en Bruch.

De Isrtaëlische cellist Gavriel Lipkind geeft een gastoptreden tijdens de nieuwsjaarsconcerten. Lipkind studeerde aan gerenommeerde conservatoria in drie continenten, won twaalf prijzen op internationale wedstrijden en gaf concerten met orkesten als Israel Philharmonic, Münchner Philharmoniker en Baltimore Symphony.

Image
het symfonieorkest van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

Tickets voor de nieuwjaarsconcerten op 8 en 9 januari zijn vanaf 23 november verkrijgbaar via de stadsschouwburg en kosten 6 euro. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. OKRA Beveren voorziet sinds 1993 in een actieve cultuurbeleving en vorming op maat aan 55-plussers. Om het 25-jarige jubileum te vieren start het jaarprogramma van 2018 met een...

SINT-NIKLAAS. Het symfonieorkest van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Sint-Niklaas geeft op 6, 7 en 8 januari voor het 25ste jaar een nieuwjaarsconcert. Voor deze...