Gratis en kleinere huisvuilzakken in Beveren

Image
Wie veel restafval heeft door ziekte of kleine kinderen heeft recht op gratis restafvalzakken.
BEVEREN. Gezinnen met kinderen jonger dan drie jaar kunnen gratis huisvuilzakken krijgen. Ook Beverenaars met een aandoening waardoor ze veel restafval hebben, kunnen rekenen op de steun van het gemeentebestuur. Daartoe heeft de gemeenteraad het reglement voor gratis huisvuilzakken aangepast. 

Gezinnen met kinderen jonger dan drie jaar hebben meer restafval. De aankoop van extra huisvuilzakken weegt door op het budget. Om die gezinnen een helpende hand aan te reiken, stuurde het gemeentebestuur hun een tegoedbon voor 2 rollen restafvalzakken van 60 liter of 30 liter. De bon is in te ruilen in een van de gemeentelijke verkooppunten. Bij handelaars die de afvalzakken verkopen, kan de bon enkel ingeruild worden voor zakken van 60 liter. De gemeente baseert zich voor deze jaarlijkse actie op de gezinssituatie op 1 januari. 

Ook Beverenaars met een aandoening met veel restafval als gevolg, zoals stomapatiënten en gebruikers van incontinentiemateriaal, kunnen van de maatregel genieten. Zij worden via hun huisarts of ziekenfonds op de hoogte gebracht van de maatregel. Zij kunnen eveneens een formulier door hun arts laten invullen, waarmee zij de gratis afvalzakken kunnen afhalen in het gemeentehuis. Het formulier is verkrijgbaar bij de dienst sociale en economische zaken in het gemeentehuis of via de gemeentelijke website in de sectie 'sociale zaken' onder de titel 'leven en welzijn'. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Sinds 1 januari kosten de grijze restafvalzakken in de IBOGEM-gemeenten weer wat meer: een zak van 60 liter kost voortaan 1,30 euro, een zak van 30 liter kost 0,78 euro. Wie nog oude...