Festival ‘Back to basic’ brengt mensen dichter bij natuur

ImageSTEENDORP. Natuurpunt Waasland-Linkeroever (WAL) organiseert van van vrijdag 14 augustus tot zondag 16 augustus het festival van de natuur ‘Back to basic’. Het festival moet de mens opnieuw dichter bij de natuur brengen.

"Vele mensen hebben nog maar weinig binding met de natuur, weten soms niet wat die te bieden heeft aan voedsel, geneeswijze, ontspanning, enz.", zegt Michalina Bastiaens van Natuurpunt WAL.  Daar moet het tweede ‘Back to basic’-natuurfestival iets aan veranderen.  Tijdens de driedaagse proberen de deelnemers zoveel mogelijk te leven in hormonie met de natuur. Daarbij ze zullen vooral voedsel verbruiken dat in de natuur te vinden is.

Verder bevat het programma wandelingen, workshops voor o.a. hooilandbeheer, overlevingstechnieken, massages, zweethut en permacultuur. Elke avond is er kampvuur met akoestische optredens.

Het festival van de natuur start op vrijdag 14 augustus om 20 uur op het weiland ‘t Hangene in de Scouselestraat te Steendorp. Deelnemen kost 5 euro per dag of 10 euro voor het volledige weekend. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0485/62 66 50.

info: festivalvandenatuur.be