Vertoning Suske en Wiske-film verschoven

ImageSINT-NIKLAAS. Het bioscoopcomplex Siniscoop in Sint-Niklaas heeft haar voorstelling van de nieuwe Suske en Wiske-film 'De Texas Rakkers' verschoven naar zondag 19 juli 14u30. Normaal zou de vertoning reeds dit weekend hebben plaatsgevonden maar doordat de officiële release gewijzigd is, heeft Siniscoop besloten om deze voorstelling, in het kader van Waasland Stript, te verplaatsen. 

Toch krijgen de Wase stripfans de 3D-animatiefilm twee dagen voor de officiële release op 21 juli te zien. De film 'De Texas Rakkers' is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Willy Vandersteen. In dat verhaal broedt de gemaskerde boef Jim Parasijt in het het Texaanse stadje Dark City op het duivelse plan om de wereldbevolking verkleinen met een Indiaans toverpoeder en voor eens en altijd 'de grootste zijn'! Eén van zijn eerste slachtoffers, Ranger Tom, de leider van de Texas Rangers, slaagt er echter in om te ontsnappen. Hij belandt toevallig bij Lambik en brengt hem en zijn vrienden op de hoogte van het snode plan van Parasijt. Omdat hij zelf te zwak en te klein is, smeekt hij Suske en Wiske om hulp. Terwijl Professor Barabas naar een tegengif zoekt voor het verkleinpoeder van Parasijt, reizen de striphelden naar Texas om er de strijd met de bandiet aan te gaan...

Wie verkleed als een van de figuren uit de strip naar de filmvertoning komt, maakt kans op een cadeautje. Tickets voor deze filmvoorstelling kosten 7 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Tickets zijn verkrijgbaar bij Siniscoop aan het Stationsplein 12 in Sint-Niklaas. (mb)