Kinderen kiezen voor 'Beelden van Kasàr'

Image
'De Beelden van Kasàr' van Luc Embrechts is het Bovenste Beste Kinderboek voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.
SINT-NIKLAAS. De Groep Kinderboeken Uitgevers (GroKi) hebben de prijs van het Bovenste Beste Kinderboek uitgereikt. De prijs maakt deel uit van de actie 'Lang zullen we lezen' dat kinderen wil aanzetten om boeken te lezen. Vorig jaar heette de prijs nog de Karel Verleyenprijs. In de leeftijdscategorie 9-12 jaar won Luc Embrechts 'De Beelden van Kasàr'.  

Kinderen konden op de website langzullenwelezen.be stemmen op hun favoriet boek. De jonge lezers stemden vooral op het boek 'De Beelden van Kasàr', het zevende boek in de succesvolle fantasyreeks 'Dir-Yak', uitgegeven bij Abimo Uitgeverij uit Sint-Niklaas. In dit boek sluiten Bart, Caroline, Bolle en de Erinen een verbond met de woeste Zaris om op die manier de wereld Dir-Yak te redden van de ondergang. Ook alle andere nummers in de reeks spelen zich af in deze parallelle wereld. Toch kunnen de boeken los van elkaar gelezen worden. 

Vorig jaar werd ook al het vijfde boek in deze reeks, 'De Stenen van Urû-Nog', bekroond met de Karel Verleyenprijs. Deze prijs bevestigt dat Luc Embrechts een plaats heeft veroverd in jeugdboekenland en het talent heeft om kinderen en jongeren onder te dompelen in een fantasiewereld vol spanning en wervelend avontuur.

Naast de prijs 'Bovenste Beste Kinderboek' krijgen de kinderen ,die stemden op hun favoriet boek, zelf ook een prijs. In de leeftijdscategorie '9-12 jaar' won Kyana Gommers haar gewicht, 32 kg, in boeken. (mb)

 

 

Lees ook:

Wolf, het debuut van Kruibekenaar Jan de Maeyer wordt in 50.000 exemplaren verdeeld in Brazliaanse scholen.KRUIBEKE. Kruibekenaar Jan de Maeyer is als Meneer Zee een gekend figuur in Vlaamse...