Sint-Cecilia Tielrode in vernieuwd lokaal

Image
Oud-voorzitter van Sint-Cecilia Gustaaf Goossens kreeg een zaal naar hem genoemd en een gedenkplaat.
TIELRODE. Afgelopen zaterdag trok de Koninklijke harmonie Sint-Cecilia uit Tielrode in haar vernieuwde en uitgebreide lokalen. De harmonie had haar lokalen in het oudste gemeentehuis van Tielrode en maakte een verbinding met het aanpalend oud-gemeentehuis. De bestaande lokalen kregen een flinke renovatiebeurt.

Net voor de start van de Tielroodse dorpsfeesten werden de gerenoveerde lokalen in gebruik genomen. Bij de gebruikelijke toespraken schetste een trotste voorzitter Jos Van Lijsebetten de historiek van het dossier en dankte  de vele helpende handen. Hij verwees nadrukkelijk naar de onlangs overleden erevoorzitter Gustaaf Goossens, wiens droom nu in vervulling is gegaan. G. Goossens’ echtgenote en burgemeester Luc De Ryck onthulden dan de gedenkplaat, met de woorden ‘Een droom ging in vervulling’,  ter ere van de voormalig voorzitter. De gedenkplaat kreeg een plaats in de zaal die voortaan de naam draagt van Gustaaf Goossens. Burgemeester Luc De Ryck belichtte de betekenis van de harmonie en opende officieel de vernieuwde infrastructuur. (mb)

Image
V.l.n.r. secretaris Carlos Van Daele, Ilse Van Brussel, Els Coppieters, voorzitter Jos Van Lijsebetten en schepen Hugo Maes.