Sportevenement Superteam afgelast

Image
Superteam zou plaatsvinden op 6 juni in de omgeving van het zwembad.
LOKEREN. Superteam, het sportevenement waarmee de Lokerse sportraad haar veertigste verjaardag wilde vieren, gaat niet door. Normaal gezien zou het sportterrein in de Sportlaan zaterdag, 6 juni, dé plaats worden waar Lokeraars zich tegoed zouden kunnen doen aan allerlei sporten. Eddy Nelis, voorzitter van de Sportraad, hoopte nog op een 50-tal ingeschreven clubs maar toen de inschrijvingsperiode op 31 mei eindigde bleken er slechts 5 inschrijvingen te zijn.

"Zo’n groots evenement kunnen we niet organiseren als er maar 5 inschrijvingen zijn", zegt Jerome Van Doorslaer, schepen van sport. Een oorzaak voor de tegenvaller is niet meteen bekend: "Mogelijk zitten clubs aan het einde van het seizoen of is het aanbod te groot." Het vele werk lijkt een maat voor niets want het is nog niet helemaal zeker of het evenement later opnieuw op touw wordt gezet. "We zullen ons eerst flink moeten informeren bij de sportclubs of er echt wel voldoende interesse is.", aldus een teleurgestelde Van Doorslaer.

Nochtans was er een stevig sportief programma met behendigdheids-, snelheids- en krachtproeven waarvan enkele op het water. (mb)

 

 

Lees ook:

REGIO. Pepsi onthulde op 16 januari welk internationaal talent in 2014 wordt samengebracht voor de opstelling binnen het Pepsi Voetbal Superteam. 19 internationale voetbaltoppers, uit 5 continenten,...

De omgeving van het zwembad in Lokeren is het strijdtoneel voor Superteam 2009.LOKEREN. Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Lokerse Sportraad gaat deze op zaterdag 6 juni op zoek naar...