Autoluwe schoolweek in Eksaarde

EKSAARDE. Nu de dagen mooier worden, rijden steeds meer kinderen per fiets naar school. Daarom ook dat heel wat scholen in het Waasland aandacht schenken aan verkeersveiligheid. In de week van 4 tot 8 mei nemen het Sint-Teresiacollege, de Stedelijke basisschool en de Vrije basisschool Dol-fijn in Eksaarde het intiatief om een autoluwe schoolweek te organiseren.

Bedoeling is dat alle (groot)ouders, leerkrachten en directies van de scholen de auto thuislaten en per fiets of met het openbaar vervoer naar school rijden  of zelfs te voet naar school stappen. Met de actie willen de schooldirecties duidelijk maken dat er dagelijkse enkele honderden leerlingen door Eksaarde komen. Daarnaast vragen de directies aan het Lokerse stadsbestuur om hun zorg voor verkeersveiligheid in Eksaarde niet af te zwakken, maar te versterken.

Gedurende de hele week organiseren de scholen verschillende acties rond het thema verkeer. Het hoogtepunt volgt op vrijdag 8 mei. Dan komen alle leerlingen, hun ouders en leerkrachten om 8 uur ’s ochtends samen op het stationsplein van Eksaarde. Daar zal de bonte bende het verkeerslied zingen, waarna de groep onder politiebegeleiding naar school vertrekt. (mb)