"Voldoende parkeerplaatsen in Stekene"

STEKENE. In de jongste gemeenteraad kaartte raadslid Marc Fruytier het toenemend parkeerprobleem in het centrum van Stekene aan. Als oorzaak wees hij bij de recente stijging van het aantal appartementsgebouwen en de bijhorende stijging van de bewoners en hun voertuigen. In haar antwoord laat het schepencollege weten aan een oplossing te werken.

Er zijn in het centrum meer dan 300 parkeerplaats en dat is volgens het schepencollege voldoende. Wel komt er een stedenbouwkundige verordening waarin het aantal te voorziene parkeerplaatsen bij het bouwen van appartementsgebouwen wordt opgelegd. Ook reikt de gemeente één parkeerkaart per woning uit zodat inwoners in een blauwe parkeerzone toch dich bij huis kunnen parkeren.

Dat de fietsenbergplaats ter hoogte van Parking Tack onveilig zou zijn, zoals Fruytier meldde, weerlegt de gemeente. "Door antidiefstalbeugels aan te brengen is de fietsenstalling veilig geworden.", klinkt het. (mb)

 

Lees ook:

STEKENE. Door losliggende kasseistenen waren er recent valpartijen op het Stekense marktplein. Sp.a Stekene wil dat de gemeente het plein hersteld én de kosten verhaald op de diegene die deze...

STEKENE. Stekene kampt met een tekort aan parkeerplaatsen. Een tekort dat vanuit politieke hoek wordt toegeschreven aan de sterke toename van appartementen en bijgevolg ook het aantal voertuigen in...