Werken aan de Scheldebrug maken het fietsers moeilijk

Op maandag 9 augustus zijn de onderhoudswerken aan de Scheldebrug te Temse gestart. Daar hoort onder meer, naast de brugwerken, ook de vernieuwing van het wandel- en fietspad aan de rechterzijde richting Bornem bij.Alle werken samen nemen bijna anderhalf jaar in beslag wat wil zeggen , tot 31 december 2005.
Voor fietsers en voetgangers wordt het er bijzonder moeilijk om zonder bijzondere inspanningen over de brug te geraken want het wandel- en fietspad niet toegankelijk.
Voetgangers en fietsers dienen gebruik te maken van de overgang aan de andere zijde van de brug, d.i. uiterst links richting Bornem. En die overgang kan slechts bereikt worden via de trappen die aan de zijde van Temse te vinden zijn naast het lokaal van de Temse Watersportvereniging en langs de zijde van Bornem aan het dijkpad onder de Scheldebrug richting De Notelaer. De trap bevindt zich aan de rechterzijde onmiddellijk voorbij de brug
Dat is nog niet alles want er mag op de overgang ook niet gefietst worden. De fietsen moeten dus aan de hand geleid worden.
De oude fietspaden naast het wegdek zijn al jaren niet meer toegankelijk voor fietsers en kunnen ook nu niet gebruikt worden.(fvdv)